BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.427,56
HABER /  GÜNCEL

Van Gölü canavarı görüntülendi

Herkes gördüğünü iddia ediyor ama şimdiye kadar görüntülemeyi beceren olmamıştı. Ancak canavar bu kez cep telefonuna takıldı.

Abone ol

Gevaş ilçe merkezinde heykeli dikilen ve Japonlar tarafından kitabı yazılan Van Gölü Canavarı'na ait olduğu iddia edilen yeni görüntüler ortaya çıktı.

Yaklaşık 14 yıl önce Gevaş ilçesi sahillerinde görüldüğü iddia edilen Van Gölü Canavarı'nın telefonlara yayılan görüntüleri, 'Canavar var mı?' sorusunu yeniden gündeme getirdi.

Gevaş ilçesine bağlı İn köyü kıyılarında teknedeki balıkçılar tarafından çekildiği iddia edilen görüntüde, canavar olduğu belirtilen bir cismin göl sularında hareket edişi bulunuyor. Bir süre düz gittikten sonra U dönüşü yapan ve sırtı testere ağzını andırır bir biçimde 'tırtıklı' olan cisim, teknedekilerin büyük panik yaşamasına neden oluyor.

Birbirlerine bağıran ve olayı hayretler içerisinde izleyen balıkçılar, panikten dolayı zaman zaman ellerindeki kameranın hakimiyetini kaybediyor. Kürtçe olarak hayretler içerisinde, 'Bu ne böyle?' diye bağıran ve olup biteni izleyen balıkçıların görüntüleri birkaç yıl önce çektiği öne sürüldü. Bu kareleri telefonlarından izleyen vatandaşlar ise canavarın varlığına inandıklarını belirterek, görüntülerin her şeyi açıkça gösterdiğini savundu.