BIST 9.749
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,09
HABER /  DÜNYA

Van depreminin simgesi Azra bebeğe konut sözü

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 2 yaşına giren Azra bebeği ziyarete giderek TOKİ kuralarında öncelik tanınmasını isteyen ailesini geri ç...

Abone ol

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 2 yaşına giren Azra bebeği ziyarete giderek TOKİ kuralarında öncelik tanınmasını isteyen ailesini geri çevirmedi.
Eşi Makbule Ürgüp ile birlikte Karaduman ailesini ziyaret eden Başkan Ürgüp, dede Dr. Ahmet Karaduman ile görüştü. Ziyarette Azra bebeğin sevimli tavırları gözden kaçmazken, Başkan Ürgüp, Karaduman ailesinin TOKİ kuralarında öncelik tanınması isteğini geri çevirmedi ve yardımcı olacağını söyledi.
Ziyaret dolayısıyla çok duygulandıklarını ve memnun kaldıklarını belirten dede Ahmet Karaduman, “Van’dan geldiğimizden beri eşim ve gelinim sağlamlığına güvendikleri için TOKİ’den bir ev sahibi olmak istedi. Benim de gelinime sözüm var. Yeni yapılan TOKİ evlerinin özellikle oğlumun mezarının olduğu Yukarı Tekke’ye yakın olması açısından Azra ve annesiyle bize karşılıklı birer daire almamız noktasında öncelik tanınırsa çok seviniriz ve dua ederiz. Onların geleceği açısından da hayırlı olur diye düşünüyorum. Psikolojik anlamda kendilerini güvende hissederler” ifadelerini kullandı.

"DEPREMZEDELERE ELBETTE ÖNCELİK TANIYACAĞIZ"
Başkan Doğan Ürgüp ise Karaduman ailesinin isteklerine olumlu yanıt vererek, “Alandaki evlerin bir kısmı belediyemize ait olacak. Belediyemizle TOKİ’nin satış kuralları aynı olmayacak. Biz ihaleye göre satışa çıkaracağız çünkü alandaki arsa bize ait, dolayısıyla biz TOKİ ile iyi diyalog içerisinde olan bir belediyeyiz. Onunla ilgili protokol hazırlığı bitti ama binanın bitmesi bir yıl sürecek. Biz Van Depremi’nin ardından bölgeye bizzat giderek acıları yerinde gördük. Doktor Ahmet ağabeyimizi de yakından tanıyor ve biliyoruz. Azra bebek ise Türkiye’nin gündemine oturdu. Anne ve bebeğinin böyle bir isteğini geri çevirmek söz konusu değildir. Allah kerimdir, binalar bitince inşallah oradan bir binada hak sahibi olur ve otururlar” diye konuştu.
Aile, 23 Ekim 2011’de meydana gelen depreme Van Erçiş’te oturdukları evde yakalanmıştı. Depremde anne Semiha Karaduman, Azra bebeği tükürüğüyle besleyerek hayata tutunmasını sağlamış ve 47 saat sonra anne ve Azra bebek enkazdan çıkarılmıştı. Baba Sinan Karaduman ise hayatını kaybetmişti.
(İHA)