BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80
HABER /  GÜNCEL

Van canavarına isim aranıyor

İskoçya Loch Ness gölü canavarı efsanesinden köşeyi döndü. Vanlılar da "bizim neyimiz eksik" diyor.

Abone ol

İskoçya, Loch Ness gölünde olduğu iddia edilen canavar sayesinde turist akınına uğrarken Van'ın canavarının ekonomik bir getirisi olmaması Vanlılar'ı harekete geçirdi.

Van'ın Gevaş ilçesi kaymakamlığı tarafından "Van Gölü Canavarı Resmini ve İsmini Arıyor" konulu yarışma düzenlendi.

Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu, "Van Gölü Canavarı'nın efsane olarak günümüze kadar geldiğini" ancak bunun Gevaş'a herhangi bir ekonomik gelir sağlamadığını söyledi.

Canavar efsanesinin tanıtım amaçlı kullanılabileceğini ifade eden Aksu, "Gölde canavarın yaşayıp yaşamadığını araştırmak bilim adamlarının işi. İlçe idarecesi olarak efsaneyi turizmde değerlendirmek istiyoruz" dedi.

Bu nedenle kaymakamlığa ait internet sitesinde, "Van Gölü Canavarı Resmini ve İsmini Arıyor" konulu yarışma düzenlediklerini belirten Aksu, şunları kaydetti:

"15 yaş altı ve 15 yaş üstü 2 kategoride bir yarışma düzenliyoruz. 6 Haziran 2008'e kadar yarışma devam edecek. Yarışmanın ardından ilk 10 sırada yer alan isim ve resimler, internette oylamaya girecek. Çünkü vatandaşın kabulleneceği bir isim ve resim arıyoruz. Canavarı gördüğünü iddia edenlerin, hayal ve fikirleri de bizim için önemlidir."

Aksu, oylama sonucunda belirlenecek resim ve ismin, reklam panolarında tanıtıldıktan sonra patenti alınarak, hediyelik eşyalara işleneceğini bildirdi.