BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,70
ALTIN 2.494,28
HABER /  GÜNCEL

Valiyle köylülerin ilginç sohbeti

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, ziyaret ettiği Halalca Köyü'nde ilginç bir istekle karşılaştı. Valinin cevabı da hayli şaşırtıcı oldu.

Abone ol

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, ziyaret ettiği Halalca Köyü'nde ilginç bir istekle karşılaştı. Halalcaspor'da oynatmak için kendisinden Senegalli ya da Nijeryalı futbolcu isteyen köylüleri kırmayan Vali Turhan, Balıkesir'e göçmen olarak gelen Somalilileri adres gösterdi.

BAHADIR DEMİRÇEVİREN

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, akşam köy ziyaretinde bulundu. Merkeze bağlı Halalca Köyü'ne giden Vali Turhan'ı köylüler sokakta karşıladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir ziyaretinde oturup çay içtiği ve olayın ardından 'Başbakan'ın Kahvesi' adını alan kahvede köylülerle buluşan Vali Turhan, "Halalca Köyü'nde olmaktan, Balıkesir'in güzel sıcak insanları ile bu köyde olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Sahipliğini Hilmi Memişoğlu'nun yaptığı köy kahvesinde kendisine ikram edilen çayı içen Vali Ahmet Turhan, "Ne demiş Yunus. Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım" sözleri ile köylülerle sohbete başladı. Köy Muhtarı Levent Bacakoğlu, okul duvarı örülmesi için kaynak gerektiğini ve köydeki yeni mahallenin yolu olmadığını ifade etti. Vali Ahmet Turhan, "Biz yol yapımı konusunda yardımcı olalım. Okul duvarını da biz yaptıralım. Ben size fidan temin edeceğim, sizler de ağaçları dikeceksiniz tamam mı?" dedi.Balıkesir Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Deniz'i arayarak talimat veren Vali Turhan, stabilize yol için 20 Ocak tarihine söz aldı.

VALİDEN FUTBOLCU İSTEDİ

Köy Muhtarı Levent Bacakoğlu, Balıkesir'de 1. Amatör Küme'de mücadele eden Halalcaspor Tesislerindeki soyunma odalarının durumunun kötü olduğunu ve fayans sisteminin değişmesi gerektiğini söyledi. Balıkesir'e geldiği günden bu yana köylülerin taleplerini olumlu değerlendiren Vali Ahmet Turhan, soyunma odaları ile de ilgileneceğini söyledi. Köy kahvesinin sahibi Hilmi Memişoğlu, "Sayın valim, isteklerimizi kırmadınız. Halalcaspor'umuza bile destek oldunuz. Böyle bir Senegalli ya da Nijeryalı futbolcu alabilirseniz takım çok iyi yerlere gelir" dedi.

Vali Ahmet Turhan'ı ve kahvedeki köylüleri güldüren bu talepe cevap veren Vali Ahmet Turhan, "Biliyorsunuz Balıkesir'e son dönemde Somali'den göçmen kardeşlerimiz geldi. Siz illa ki siyah futbolcu istiyorsanız Senegalli bilmem, ama Somalili göçmen kardeşlerimiz var, onları değerlendirin" dedi.Köylüler sohbetin sonunda Vali Ahmet Turhan'a köy ekmeği hediye etti.