BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  DÜNYA

Valilikten İsmail Korkmaz açıklaması

Eskişehir Valiliği, Gezi Parkı protestosu eylemleri sırasında yaralanan Ali İsmail Korkmaz’ın hayatını kaybetmesine sebebiyet veren kişi vey...

Abone ol

Eskişehir Valiliği, Gezi Parkı protestosu eylemleri sırasında yaralanan Ali İsmail Korkmaz’ın hayatını kaybetmesine sebebiyet veren kişi veya kişilerin kimlikleri ne olursa olsun haklarında yasal işlem yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmaması gerektiğini açıkladı.
Yapılan açıklamada, Ali İsmail Korkmaz isimli öğrencinin, 10 Temmuz 2013 günü hayatını kaybetmesi üzerine yerel ve yaygın medyamızda konuyla ilgili pek çok haberin yayınlandığı ve bunların büyük kısmının yetersiz bilgiye dayalı “olumsuz” ve “yorum haber” şeklinde olduğunun değerlendirildiği belirtildi. Eskişehirlilerin ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini temin için aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görüldüğü belirtilerek şöyle denildi:
“Merhum öğrencimiz Ali İsmail Korkmaz’ın avukatıyla birlikte polis merkezine başvurusu üzerine Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tahkikat başlatmış ve olayla ilgili her türlü bilgi ve belge Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirilmiştir. Bu safhada adli sürece müdahale anlamına gelebilecek her türlü davranıştan özenle kaçınılmakta ve bu sürecin tamamlanması beklenmektedir. Ali İsmail Korkmaz’ın hayatını kaybetmesi ile ilgili her ihtimali değerlendirmek üzere idari soruşturma açılmıştır ve soruşturma devam etmektedir. Gerek adli gerekse idari soruşturma sonuçlandığında merhum öğrencimizin hayatını kaybetmesine sebebiyet veren kişi veya kişilerin kimlikleri ne olursa olsun haklarında yasal işlem yapılacağından kamuoyumuzun şüphesi olmamalıdır.”