BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.493,27
HABER /  GÜNCEL

Valilik yasakladı CHP rest çekti!

Ankara Valiliği CHP'nin yarın yapacağı yürüyüşe izin vermedi. CHP ise yasak kararına rağmen yürüyüşü yapacaklarını açıkladı.

Abone ol

CHP'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yürüyüşüne izin çıkmadı. CHP ise Valilik'in yasağını tanımayacağını duyurdu. Kemal Kılıçdaroğlu ise yasak kararına karşın yaptığı açıklamada "yarın yürüyeceğiz, bütün gençleri bekliyorum." dedi.

CHP Gençlik Kolları, yarın Güvenpark'tan Anıtkabir'e yürüyüş yapmayı planlıyordu. Yürüyüşe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı bildirilmişti.

Ankara Valiliği, söz konusu yürüyüşe, güvenlik açısından uygun olmadığı gerekçesiyle izin verilmediğini duyurdu.

KILIÇDAROĞLU: YARIN YÜRÜYECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Valiliğinin, CHP Gençlik Kolları'nın yarın gerçekleştirmeyi planladığı yürüyüşe, güvenlik açısından uygun olmadığı gerekçesiyle izin vermemesiyle ilgili, "Yarın yürüyeceğiz, bütün gençleri bekliyorum." dedi.

Kılıçdaroğlu, Sheraton Otel gerçekleştirilen Çankaya Belediyesi tanıtım gecesine gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, CHP Gençlik Kolları tarafından yarın Güvenpark'tan Anıtkabir'e gerçekleştirileceği duyurulan ve kendisinin de katılacağı yürüyüşe Ankara Valiliğince, güvenlik açısından uygun olmadığı gerekçesiyle izin verilmediğini hatırlatarak, değerlendirmesini sorması üzerine, Kılıçdaroğlu, "Yarın yürüyeceğiz, bütün gençleri bekliyorum." ifadesini kullandı.

CHP ÇAĞRI YAPTI

CHP ise valiliğin açıklaması sonrası bir çağrı yaparak herkesi 10:30'da Kılıçdaroğlu öncülüğünde yürümek üzere Güvenpark'a davet etti.

CHP'nin Twitter hesabı üzerinden yapılan çağrıda; "Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde yarın saat 10:30'da Güven Park'ta buluşup, Atamıza yürüyoruz!" ifadeleri kullanıldı.

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada; "‘'Bizim il başkanlığı binamız Kızılay'da ve planlandığı gibi bu yürüyüş başkanlık önünden başlayarak yapılacak. Bu bir eylem değil, 19 Mayıs dolayısıyla Atamıza karanfil bırakarak bağlılıklarınızı bildirmek… Engel olunacak bir durum da yok. Valilik önlem alsın, eğer ana muhalefet liderinin de katılacağı bir yürüyüşün güvenliğini sağlayamıyorsa, Vali de Emniyet Müdürü de istifa etsin. O kutlukları işgal etmesinler. Biz tüm CHP'liler, Kızılay'dan Anıtkabir'e kadar gençlerimizle birlikte yürüyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Yürüyüşü organize eden CHP Gençlik Kolları ise bir duyuru yayınlayarak "Diktaya karşı yürüyüşümüz diktanın yasağına karşı yapılacaktır" dedi.