BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.428,99
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Valiler Kararnamesi'ndeki sürpriz isim Valiler Kararnamesi tam liste

Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınladı. Görevden alınan ve görev yeri değiştirilen valilerin tam listesi internethaber.com'da

Abone ol

Valiler Kararnamesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı.

Valiler Kararnamesi'ne göre 31 valinin görev yeri değiştirildi. Bazı valiler ise merkez göreve çekildi. Valiler Kararnamesi'ndeki en büyük sürpriz ise TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in Samsun Valiliği'ne atanması oldu.

Ahmet Davutoğlu hükümeti tarafından hazırlanan, kritik valiler kararnamesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar dönüşü verdiği onayın ardından Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bürokrasideki en kapsamlı değişiklikleri içeren kararnameyle 31 valinin görev yeri değiştirildi.

MERKEZE ÇEKİLEN VALİLER

Uzun süredir İstanbul Valiliğini yürüten Hüseyin Avni Mutlu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç görevden alınarak pasif bir görev olan merkez valiliğine getirildi.

Mutlu'nun yerine Malatya Valisi Vasip Şahin getirilirken, Yüksel'den boşalan Ankara Valiliği görevine 4 yıldır Emniyet Genel Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Kılıçlar getirildi.

HATAY'DAN EMNİYETİN BAŞINA

Suriye krizi sırasında etkin rol oynayan isimlerden Hatay Valisi Celaleddin Lekesiz kararnameyle polis teşkilatının başına getirildi. Mehmet Kılıçlar'dan boşalan Emniyet Genel Müdürlüğü koltuğuna Celalettin Lekesiz oturacak.

TRT GENEL MÜDÜRÜ VALİ OLDU

Atamalarda, en süpriz isim ise İbrahim Şahin oldu. Uzun süredir TRT Genel Müdürlügü görevini yürüten Şahin, Samsun Valiliği'ne getirildi.

İbrahim Şahin'den boşalan koltukta kimin görev yapacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

DEVLETİN TEPE İSİMLERİ DE GİTTİ

Kararname ile Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü, TRT Genel Müdürü, ve İçişleri'nin en üst düzey bürokratı, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı değişti.

EN KİLİT VALİLER GİTTİ

Kararname ile, Türkiye'nin iç güvenliğini yakından ilgilendiren bu beş kurumun dışında, valilerde de çok kritik değişiklikler yapıldı. Çözüm süreci açısından kilit önem taşıyan iki kentin, İstanbul ve Diyarbakır'ın valileri de bu kararname ile değiştirildi.

Kararname ile, Suriye ile sınır iki kentin, Hatay ve Osmaniye'nin de valileri de değiştirildi. Bu açıdan, yine güneydeki kilit kentlerden Mersin ve Malatya'nın da valileri de bu kararname ile değiştirildi..

RİZE ESKİ VALİSİYDİ, MGK GENEL SEKRETERİ OLDU

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, MGK Genel Sekreteri olarak atandı. İçişleri Müsteşarlığı görevine Mayıs 2012'de atanan Hacımüftüoğlu, bundan önce Rize valiliği görevinde bulunmuştu.

HAKKARİ, MGK, ŞİMDİ DE ANTALYA

Hakkari Valiliği görevinden 2012 yılında MGK Genel Sekreterliği'ne atanan Muammer Türker, bu görevde 2 yıl kalmış oldu. Türker, Antalya Valiliği'ne atandı.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDE ÜÇ YIL GEÇİRDİ

Tepe yönetiminde değişiklik yapılan bir başka kilit kurum da Emniyet Genel Müdürlüğü oldu. Üç yıldır Emniyet Genel Müdürü olarak görev yapan Mehmet Kılıçlar, Ankara Valisi olarak atandı. Kılıçlar daha önce de Mardin ve Eskişehir Valilikleri görevinde bulunmuştu.

İLK VALİ MGK GENEL SEKRETERİ 3 YIL GÖREV YAPTI

Ulvi Saran, daha önce askerler ve büyükelçilerin genel sekreter olarak görev yaptığı MGK'ya atanan "Vali" sıfatlı ilk genel sekreter olmuştu. Saran, üç yıllık MGK Genel Sekreterliği görevi öncesinde Malatya valisiydi. Saran, bugünkü kararname ile merkez valiliğine alındı.

valiler-kararnamesi-tam-liste-31-valinin-görev-yeri-değişti-tam--liste.jpg