BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.429,41
HABER /  GÜNCEL

Vali Şehabettin Harput'tan ilginç '1 Dolar' savunması!

Bursa'daki FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan eski Bursa Valisi Şehabettin Harput, evinden çıkan 1 dolar için " "Ben hactan dönerken üzerimde kalmış" dedi. Ancak tutuklanmaktan kurtulamadı.

Abone ol

15 Temmuz darbe soruşturması kapsamında gözaltına alanın eski Bursa Valisi Şehabettin Harput ile 18 işadamı 20 günlük gözaltı ve sorgu süresinin ardından tutuklandı.

Vali Harput, üzerinden çıkan bir doları 'Hacdan dönerken üzerimde kalmış' diyerek savundu.

SAVCIYA 9 SAAT İFADE VERDİ 

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılarına dokuz saat boyunca ifade veren Harput ve beraberindeki şüpheliler tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, alınan ifadelerin ardından eski Vali Harput ile birlikte 19 kişinin de tutuklanmasına karar verdi.

HACDAN DÖNERKEN ÜZERİMDE KALMIŞ

Eski vali Şahabettin Harput, ifadesinde evine bulunan bir dolarla ilgili olarak, "Ben hactan dönerken üzerimde kalmış" dedi. Harput, "Orhangazi Üniversitesini kurmak için yardım topladık. Üniversiteler böyle kurulur. Üniversitenin yönetimine yer aldım. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Bana iftira atılıyor" diyerek kendini savundu.

KİMLER TUTUKLANDI?

Harput ile birlikte tutuklanan işadamlarının isimleri şöyle: Eyüp Karakuş, Mustafa Cemal Eğretli, Sami Şentürk, Hamit Tuna, Turan Boztepe, Şakir Umutkan, Mecit Özkelebek, Emin Akça, Muzaffer Koyuncu, Ahmet Nuri Ekiz, Feridun Kahraman, Mahmut Kesici, Ali Saffet Durmuşlar, Ali Kemal Turhan, Ramazan Yılmaz, Ali Fuat Er, Hilmi Gülcemal ve Cengiz Resimoğlu.

UŞAK'TA VALİ YARDIMCISI VE KAYMAKAM TUTUKLANDI

Bu arada, Uşak'taki soruşturmada adliyeye sevk edilen Uşak Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ile Karahallı İlçe Kaymakamı Hakkı Başhan hakkında da tutuklama kararı çıktı.

Nöbetçi mahkeme vali yardımcısı ve kaymakam için 'silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütüne yardım etmek' suçlamasıyla karar verdi.