BIST 9.557
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.485,87
HABER /  GÜNCEL

Vali Şahin'den 115 çocuğun hamileliğiyle ilgili flaş sözler

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 115 çocuğun hamileliğiyle ilgili konuştu. Vasip Şahin, hamile çocuklar skandalıyla ilgili "Sorumlu varsa bunun karşılığını görür" dedi.

Abone ol

İstanbul Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 115 hamile çocukla ilgili polise bildirim yapılmadığı iddiası büyük yankı uyandırmıştı. İstanbul Valisi Vasip Şahin'den konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 115 çocuğun hamileliğiyle ilgili konuştu. Vasip Şahin, hamile çocuklar skandalıyla ilgili "Sorumlu varsa bunun karşılığını görür" dedi.

''YARGI HAREKETE GEÇMİŞ DURUMDA''
''Şu anda bizim vermiş olduğumuz karar, bölge idare mahkemesi tarafından inceleniyor.'' diyen Şahin, ''Oradan çıkan neticeye göre hukuki bir nitelik kazanacaktır. Ya bizim kararımız onanacaktır yahut bizim kararımız kaldırılarak yargılamanın önü açılacaktır. Ama dün Cumhuriyet Başsavcılığımız da açıkladı, bu konuyla ilgili savcılığımız re’sen, bunun memur yargılaması hukukuna tabii olmadığını düşünerek ta Ekim ayında konuyla ilgili soruşturma açmış durumda. Yani devletimiz idaresiyle yargısıyla bir bütündür. Devletimizin en yetkili organı olan yargı zaten harekete geçmiş durumda.'' dedi.

''SORUMLULAR KARŞILIĞINI GÖRÜR''
Şahin, ''Kamuoyunda şöyle bir algı oluşmasın. “Bunların takibi yapılmıyor, insanlar görevlerini yapmıyor” Hayır, orada dosyalarına baktığınızda arkadaşlar gerçekten gayretle görevlerini yapmaya çalışmalar. Bir takım eksikler yanlışlar var ise ise değerlendirmeleri kendi süreçleri içinde yapılır. Herkes ne kadar sorumluysa, o sorumluluğunun karşılığını görür mutlaka.'' şeklinde konuştu.

"115 hamile çocuk" skandalını ortaya çıkarmıştı! Korkunç sözler