BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.433,82
HABER /  GÜNCEL

Vali rektöre yüklendi

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili rektörü sorumlu tuttu.

Abone ol

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan üzücü olaylardan Üniversite Rektörü Akaydın'ın ders çıkarması gerektiğini söyledi.

Vali Yüksel, 'Üniversiteler içinede güvenlik önlemlerini kimin alacağı ve polisin hangi durumlarda olaylara müdahale edeceği açıktır. Bu yaşanan olaylardan herkes gerekli dersi çıkarsın' dedi.

Yurtta yaşanan olayları rektöre ben söyledim gereken önlemleri alması gerekirdi şeklinde konuştu.

Vali Yüksel, Akdeniz Üniversitesi'nde 6 Nisan'da meydana gelen olaylarda silahla ateş açan Ömer Ulusoy'un yakalanması ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

NASIL GİRDİYSE ÖYLE ÇIKMIŞTIR

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Akaydın, dün yaptığı açıklamada polisin üniversitedeki güvenliği sağlayamadığını iddia ederek 'zanlı elini kolunu sallayarak nasıl kaçtı' diye sormuştu.

Bu beyanatı Vali Yüksel'e hatırlatılmasının üzerine, 'Bir kişi üniversite kampüsüne nasıl girdiyse yine aynı şekilde çıkar' diyerek Rektör'ün ve üniversite güvenliğinin zaafiyet içerisinde bulunduğunu vurguladı.

Üniversitelerin provokasyonlara açık ortamlar olduğunu vurgulayan Yüksel, tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

Ömer Ulusoy'un yakalanması için Antalya'da tüm emniyet birimlerinin halkla koordineli bir çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Yüksel, şunları söyledi: 'Tüm birimlerimiz halkla koordineli olarak çalışmıştır. Ömer Ulusoy ve olaylara karışan şahısların Antalya içinde dışında hukukun verdiği yetkiler dahilinde baskınlar düzenlendi.