BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Vali Mutlu’nun en renkli konukları

5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Türkiye’ye gelen çocuklar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ziyaret etti. ...

Abone ol

5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Türkiye’ye gelen çocuklar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ziyaret etti. Çocukların getirdiği barış ekmeği ile fotoğraf çektiren Vali Mutlu, renkli bir konuğunun şapkasını taktı.
Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında, Asya’nın farklı ülkelerinden Esenler’e gelen çocuklar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ziyaret etti. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun da hazır bulunduğu ziyarette çocuklar, pişirdikleri 1.5 metrelik barış ekmeğini Vali Mutlu’ya takdim etti. Endonezya, Afganistan, Azerbaycan, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Moğolistan, Tayland, Pakistan ve aralarında Türk öğrencilerinin olduğu grupta Vali Mutlu, çalışma odasında çocuklarla teker teker tokalaştı. Tokalaşma esnasında kendisinin Türkiye’den geldiğini söyleyen bir öğrenciye Mutlu kafasına vurarak şakalaştı. Mutlu’nun bu hareketi salondakiler tarafından gülümsemelere sebep oldu. Daha sonra Mutlu, elleriyle çocuklara ikramlarda bulundu, hikayeler anlattı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın sadece Türkiye’nin değil, bütün dünya çocuklarının bayramı olması temennisinde bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Bu bayram sizin gelmenizle daha da güzel geçecek. İstanbul’da sizleri görmek çok güzel, hepiniz birbirinizden güzelsiniz. İnşallah hep birlikte ekmek yapacağız. İçine un, tuz, su, sevgi, barış katacağız. Ondan sonrada bu ekmeği bölüşüp dünyanın her tarafına bu barış ekmeğini göndereceğiz” dedi.
Ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Vali Mutlu’ya takdim eden çocuklar, kendi dillerindeki barış mektuplarını ve şiirleri okudu. Endonezya’dan gelen öğrencilerin okuduğu mektup Vali Mutlu’nun çok hoşuna gitti. Endonezya dilinin yuvarlanıp gittiğini söyleyen Mutlu, dilin çok güzel bir aksanı olduğunu belirterek çocukların mektubu bir daha okumasını istedi.
Ziyaret toplu fotoğrafın ardından sona ererken İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çekilen fotoğrafın ’dünyanın en güzel fotoğrafı’ olduğunu söyledi.
(İHA)