BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.493,37
HABER /  GÜNCEL

Vali Mutlu'dan Sarıgül çiftine cevap

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, CHP bürolarına saldırı düzenleyenlerin bulunması için görev çağıran Sarıgül çiftine cevap verdi.

Abone ol

"Bundan sonra seçim ofislerimizde bir şey olursa sorumlusu Vali Mutlu'dur!" diyen Sarıgül çiftine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Görevdeyiz zaten." diye cevap verdi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Edirnekapı Şehitliği’nde düzenlenen "18 Mart" töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mutlu’ya, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ile CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil’in, seçim irtibat bürolarının yapılan saldırılarla ilgili açıklamaları soruldu.

GÜVENLİK BİRİMLERİ 24 SAAT GÖREVLERİNİN BAŞINDALAR

Vali Mutlu, "Görevdeyiz zaten. Hem şehrimizde hem farklı yerlerde bu tür farklı siyasi partilerimizin seçim bürolarıyla ilgili zaman zaman yaşanan, hepimiz için üzüntü verici hadiseler olabiliyor çok farklı siyasi partilerimizin. Bunların hepsini emniyet, jandarma ve güvenlik birimlerimiz takip ediyorlar, izliyorlar. Hepimizin arzusu en büyük zenginliğimiz olan demokrasiyi güçlendirme noktasında seçimlerin huzur içinde geçmesidir. Bu konuda emniyet teşkilatımız, güvenlik birimleri 24 saat görevlerinin başındalar. Elbette bunların tespit edilerek failleriyle ilgili adli makamların nezdinde işlemlerini arkadaşlarımız yapmaya devam edeceklerdir. Hepimizin dileği daha huzurlu, daha saygılı, hepimizin daha ortaklaştığımız bir seçim atmosferi içerisinde bu ortamı el birliği içinde güzelleştirmektir. Hata yapanlar, siyasi partilerimizin farklı mekanlarına faklı saldırı yapanlar maalesef dikkatlerimizi çekiyor. Dolayısıyla bu konuda bunları yapanların hepsini kınıyorum. Demokrasinin güzelliği uzlaşmadır. Hep birlikte hareket etmektir ve mükemmel yarıştır. Yoksa kavga, şiddet hiçbir zaman demokrasinin bir parçası değildir. Bunları yapanları milletçe, hep beraber kınıyoruz 77 milyon evladı... Suçluları emniyetimiz takip edecek, elbette ki adliyelere teslim edeceğiz" diye konuştu.