BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  GÜNCEL

Vali Mutlu saldırıyla ilgili neler söyledi?

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gece saatlerinde İbrahim Tatlıses'e yönelik yapılan saldırıyla ilgili şu açıklamaları yaptı.

Abone ol

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gece saatlerinde İbrahim Tatlıses'e yönelik olarak yapılan silahlı saldırıyla ilgili şu açıklamada bulundu:

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıda Kalaşnikof marka silah kullanılmasının ''terör saldırısı'' algısına sebebiyet verebileceğini belirterek, ''Sırf silahın mahiyetinden dolayı 'şu yapmıştır, şunları yapmıştır' dememiz söz konusu olamaz'' dedi.

İstanbul Valisi Mutlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'la birlikte, İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıyla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Saldırının saat 00.30 sularında sanatçının programından sonra Büyükdere Caddesi'nde aracının içinde gerçekleştiğini belirten Mutlu, araçta kendisi, şoförü, asistanı ve bir de arkadaşı olmak üzere 4 kişi bulunduğunu kaydetti.

Arkadan gelen ve içinde iki kişi bulunan araçtan uzun namlulu silahla ateş edildiğini ifade eden Mutlu, 11 el ateş edildiğini, Tatlıses'in aracına isabet eden 4 mermiden birinin Tatlıses'in, diğerinin asistanının yaralanmasına neden olduğunu belirtti.

İbrahim Tatlıses'e ve sevenlerine geçmiş olsun dileklerini ileten Mutlu, emniyet teşkilatının çalışmalarını sürdürdüğünü ve şu ana kadar saldırının mahiyeti konusunda netleşmiş herhangi bir bilgi bulunmadığını kaydetti.

İstanbul Valisi Mutlu, ''Failleri bulmak için gayret ediyoruz. Failler bulunduktan sonra yapılacak sorguları çerçevesinde mahiyetini net olarak kamuoyuyla paylaşacağız'' dedi.

Bir gazetecinin ''Terör saldırısı mı?'' sorusu üzerine Mutlu, ''Net olarak böyle bir şey söylememiz mümkün değil. Bağlayıcı olmadan bütün yönleriyle değerlendirme yapılacak. Öncelikle failleri bulmamız lazım. Failleri bulduktan sonra'' yanıtını verdi.

Vali Mutlu, İbrahim Tatlıses'in tehdit edilip edilmediği konusunda da kendilerine ulaştırdığı herhangi bir bilgi ve talep bulunmadığını belirterek, Tatlıses'in emniyet teşkilatında daha önce görev yapmış olan ve emekli olan personelden oluşan koruma ekibi bulunduğunu kaydetti.

Mutlu, 11 merminin de tek silahtan çıktığını, silahın Kalaşnikof olduğunu, bu bilgilerin netleştiğini söyledi.

'ŞU YAPMIŞTIR' DEMEK DOĞRU OLMAZ

Bir gazetecinin, ''Emniyet birimleri bu saldırıyı örgüt gibi mi bireysel bir saldırı olarak mı değerlendiriyor?'' sorusu üzerine Mutlu, ''Şu anda böyle bir açıklama yapmıyoruz. Her olayda olduğu gibi bütün yönleriyle tetkik edeceğiz. Emniyet bütün ihtimaller üzerinde duracak ve öncelikle de failleri tespit etmeye çalışacak. Arkadaşlarımız bu konuyla ilgili şu anda yoğun mesai yapıyorlar'' dedi.

İstanbul Valisi Mutlu, saldırıda Kalaşnikof kullanıldığı hatırlatılarak ''bunun terör saldırısı olarak değerlendirilip değerlendirilmediğinin'' sorulması üzerine ''Böyle bir algılamaya sebebiyet verebilir ama sırf silahın mahiyetinden dolayı 'şu yapmıştır, şunlar yapmıştır' dememiz söz konusu olamaz. Çünkü uzun namlulu silah dediğimiz, özellikle Kalaşnikof farklı olaylarda da adi olaylarda da kullanılabilen türde bir silahtır'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''saldırganların Kuzey Irak'tan geldiklerinin söylendiğini'' hatırlatması üzerine de Mutlu, böyle bir şeyi söyleyebilmek için öncelikle failleri belirlemeleri gerektiğini ancak ondan sonra bunu söyleyebileceklerini ifade etti.

HER TÜRLÜ TEKNOLOJİDEN YARARLANILIYOR

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da İbrahim Tatlıses ile sevenlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

''Polisimiz her türlü teknolojiden de yararlanarak her türlü delili değerlendiriyor. Mutlaka sonuca ulaşacağız, buna inanıyoruz. Bu en önemli işlerimizden bir tanesi. Tek araç, tek silah ve araçta iki kişi görünüyor. Şimdilik söylenebilecek bunlar. Yerli bir araç. Her türlü ihtimal göz önünde bulundurularak çalışmalar yapılıyor'' diyen Çapkın, faillerin il dışına çıkmasına yönelik de her türlü araştırmanın yapıldığını, araçla ilgili bilgilerin de değerlendirildiğini söyledi.

Çapkın, görüntü kaydıyla ilgili olarak şimdilik açıklama yapmayacaklarını belirtti.