BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

Vali Kaban: Can kaybı yok

Zonguldak Valisi Ali Kaban, sel sebebiyle herhangi bir can kaybı olmadığını belirterek, “19 kişi için kurtarma talebi oldu” dedi. <br/>Konuy...

Abone ol

Zonguldak Valisi Ali Kaban, sel sebebiyle herhangi bir can kaybı olmadığını belirterek, “19 kişi için kurtarma talebi oldu” dedi.
Konuyla ilgili makamında bir basın toplantısı düzenleyen Zonguldak Valisi Ali Kaban, şöyle konuştu: “Çok hızlı ve ani yağışın neticesi ile ilimizin merkezi başta olmak üzere, bazı ilçelerde derelerde yükselme, yollarda heyelan yaşadık. En büyük sevincimiz can kaybı olmaması. Şu ana kadar 19 kişi için kurtarılma talebi oldu. 6 kişi hariç diğerleri kurtarıldı. 6 kişi Subaşı köyünde şu an kurtarılmaktadır." Bazı köylerde tarım anlamında hasar yaşandığını anlatan Kaban, şunları söyledi: "Seraları su bastı. Ereğli’de Çaylıoğlu köyünde evleri su bastı. Şu anda su seviyesi çekildiği için mutluyuz. Sapça tünelinin çıkışında heyelan yaşadık. Yol zaman zaman trafiğe kapandı. Çöken köprüler var. Bunların sayısı fazla değil ama kullanılmayacak halde olduğu için risk oluşturuyor. Köprülerin kullanılmasına izin verilmemekte. Tedbirler alınmış durumda. Şükürler olsun bir sıkıntı yaşamıyoruz. Kısa sürede hasar tespit çalışması başlatılacaktır.”
(İHA)