BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.427,11
HABER /  GÜNCEL

Vali Gülerden Cem açıklaması

Vali Güler, Münevver'in babasının gündeme getirdiği iddialarla ilgili konuştu. İşte Güler'in son açıklamaları;

Abone ol

İstanbul Valisi Muammer Güler, öldürüldükten sonra Etiler'deki bir çöp konteynerinde cesedi bulunan Münevver Karabulut'un annesi Nagihan Karabulut'un katil zanlısı C.G'nin yakalanıp serbest bırakıldığı iddialarını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının inceliyor olmasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Vali Güler, İstanbul Valiliği'nde ''Nagihan Karabulut'un bazı iddiaları oldu. Savcılık bununla ilgili soruşturma başlattı'' diyen bir basın mensubunu yanıtlarken, Nagihan Karabulut'un iddiaları karşısında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının harekete geçmesinin normal olduğunu belirtti.

Bu konunun araştırılacağını, çünkü artık çok dillendirildiğini ifade eden Güler, ''Ben böyle bir iddianın mutlaka adli merciler tarafından soruşturulması yapılarak sonucunun kamuoyuyla paylaşılmasını ve bundan sonra artık bu konu üzerinde ona göre konuşulması gerektiğini düşünüyorum'' dedi. Güler, zanlıyı arama çalışmalarının devam ettiğini, kendilerini ilgilendiren konunun da bu olduğunu dile getirdi.

İddialar karşısında artık bir şey söylemeyeceğini belirten Güler, şöyle konuştu:

''O konuda artık hiçbir şey söylemem. Çünkü o konu artık karşılıklı bir itham haline dönüştü ve bir kere dile getiriliş tarzı hiç hoş değil. Cumhuriyet Başsavcılığının bu konuyu inceliyor olmasından da memnuniyet duydum. Çünkü varsa bir sorumlu gereği yapılır, ama yoksa da hiç kimse öyle durup dururken bu tür iddiaları da artık dile getiremez. Bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığının vereceği karar herkes için bağlayıcılığı olan bir karar olacaktır. Kimse de böyle ulu orta bir başka kurumu, bir başka kişiyi itham etmek durumunda kalmaz. Ama öyle bir şey varsa da herkes tabii karşısında olur. Ama ben böyle bir şeye asla ve asla ihtimal vermiyorum. Böyle bir şeyi düşünmek bile şahsen benim için normal değil. Çünkü Türk emniyet teşkilatı orada olaya en kısa zamanda vaziyet etmiş, en kısa sürede bütün delilere ulaşmış, faili tespit etmiştir. Failin yakalanması konusu ayrı bir konudur, ama böyle bir iddianın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ele alınıp sonuca bağlanmasında da fayda var.''