BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.425,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vali Duruer'den koruculara ziyaret

Mardin Valisi Hasan Duruer, Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret etti.

Abone ol

Kızıltepe'de bulunan Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği'ni il protokolüyle birlikte ziyaret eden Mardin Valisi Hasan Duruer; son günlerde artan olaylara karşı dernek üyelerine moral destek ziyaretinde bulunduğunu söyledi.

Vali Hasan Duruer ve beraberindekileri, GKK Mardin İl Genel Başkanı Orhan Kandemir ile Kızıltepe Şubesi Başkanı İsa Demircan karşıladı.

Kızıltepe, GKK ziyareti sırasında gecesini gündüzüne katarak vatanın bütünlüğü için görevden kaçmayan Geçici Köy Korucuları Derneği üyesi
olan korucularla sohbet edip sorunlarını dinledi. Vali Hasan Duruer, GKKD üyelerinin yaşamlarını daha kolay idame ettirebilmeleri için gerekli desteğin sağlanmaya devam edeceğini ifade etti.

GKKD Mardin İl Başkanı Orhan Kandemir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dernek olarak Vali Hasan Duruer'in moral destek ve katkılarını her zaman gördüklerini belirten Orhan Kandemir; şöyle konuştu: "Sayın valimiz bize verdiği destek ile kutsal olduğuna inandığımız vatan görevimize daha fazla motive olmamıza vesile olmuştur. İl protokolü ile birlikte derneğimize gerçekleştirdiği bu ziyaret bizi ve üyelerimizi fazlasıyla mutlu etmiştir. Bizi yalnız bırakmayan bütün değerli misafirlerimize teşekkürü bir borç biliyoruz."

Orhan Kandemir ile İsa Demircan tarafından Vali Hasan Duruer'in onuruna teşt (leyen) denilen taş fırında pişirilen yöreye özgü bir yemek verildi. Yemeğin ardından Vali Hasan Duruer'e derneğe yaptığı katkılardan ötürü bir teşekkür plaketi verildi.

Yemeğe 70. Mknz. Piy. Tug. Kom. Tuğgeneral Selim Mert, Vali Yardımcısı A.Ferhat Özen, Kaymakam Vekili Tarkan Keskin, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Kızıltepe İl Jandarma Komutanı İsmail Yüzey, İlçe Jandarma Komutanı
İlhan İba, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil Homan, iş adamı Yaşar Gündoğdu da katıldı.