BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,88
HABER /  GÜNCEL

Vali Çoş'tan turistleri kızdıran icraat

Uygulamaları ve sözleriyle gündemden düşmeyen Aydın'ın Valisi Çoş yine manşetleri süsledi!

Abone ol

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un talimatıyla, Didim'in 15 bin kişilik Altınkum Plajı'ndaki şemsiye ve şenzlonglar toplatıldı, turistler kavurucu sıcakta açıkta kaldı.

Son dönemde CHP'li belediyeler ve MHP teşkilatıyla girdiği polemiklerle gündeme gelen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un talimatıyla, alanı İl Özel İdare'ye ait olan ancak Didim Belediyesi'nin işlettiği Altınkum Plajı'ndaki şemsiye ve şenzlonglar toplatıldı.

40 dereceye varan sıcakta korunmasız kalan yerli ve yabancı tatilciler neye uğradığını şaşırdı. 15 bin kişilik plajdaki bazı turistlerin görevlilerle tartışarak otellerine döndüğü görüldü.

TURİSTLER KARARA TEPKİLİ

İngiltere'nin Leichester kentinden tatile gelen 46 yaşındaki İngiliz turist Mary Thompson, "İlk defa tatile geldiğim Didim'de güneşlenirken altımdan şezlongumun alınacağı ve şemsiyemin götürüleceği söylense şaka diye düşünürdüm" diyerek tepkisini dile getirdi.

Valilik izniyle bir açıklama yapan Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Didim Belediyesi'nin plajdaki şezlong ve şemsiye gibi malzemeleri üçüncü şahıslara kiralamasından kaynaklı böyle bir uygulamaya gidildiğini bildirdi.

BAŞKAN'DAN VALİ'YE SUÇLAMA

İddiaları reddeden, kiralamanın belediye tarafından yapılıp fişlerinin de kesildiğini aktaran Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu ise "Belediye şezlong ve şemsiyeleri üçüncü şahıslara kiralamıyor, vatandaşa kiralıyor. Vali Bey vatandaşı üçüncü şahıs olarak görüyor demek ki. Üstelik belediye 10 yıldır bu plajda şemsiye ve şenzlong kiralıyor. Yeni mi akıllarına geldi. Burada bizim düşündüğümüz bu işin acaba kimlere verileceğidir" dedi.

TURİSTLER DİDİM'İ TERKEDİYOR

Didim'de seyahat acentesi işleten Mustafa Demirci ise "Birkaç İngiliz müşterimiz gelip biletlerini erken tarihe almak istediklerini söylediler. Sebebini sorduğumuzda plajdaki şemsiye ve şenzlongların toplatılmasını gerekçe gösterdiler. Otelden şemsiye ve şenzlong götüremeyeceklerine göre, denize de gidemeyecekler. Bu sebeple geri dönmeyi düşünmüşler. Her geçen yıl turizmde kötüleşme var. Bunun çözümü konuşulacağına, Vali şenzlong ve şemsiye kavgasına giriyor. Bu ülke bu kafalarla yönetildiği sürece hiçbir yere varamayız" dedi.