BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  DÜNYA

Vali Çoş’tan flaş cephanelik açıklaması

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bir TIR’da bin 200 roket başlığı bulunduğunu açıklayarak, "Silahların nereye gideceği konusunda farklı bilgi...

Abone ol

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bir TIR’da bin 200 roket başlığı bulunduğunu açıklayarak, "Silahların nereye gideceği konusunda farklı bilgiler var. Muhtemelen sınır dışına, yani Türkiye’de kullanılamayacağını biliyoruz" dedi.
Vali Coş, Adana’da durdurulan bir TIR’da roket başlığı ele geçirilmesiyle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vali Coş, Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyon sırasında kontrol ettikleri bir TIR’da, bin 200 roket başlığı ele geçirildiğini belirterek, "Bununla ilgili yasal çalışmalar devam ediyor. Sorumluların adliyeye gönderilmesi konusunda arkadaşlar gerekli çalışmayı yürütüyorlar. Olayla ilgili kapsamlı soruşturma yürütülüyor. Aslında sayı hakkında bilgi vermek için erken, tüm bağlantılar araştırılıyor. Dolayısıyla sadece araç sürücüsü ve araçta bulunanlar değil onun dışında bu sevkıyat işinde organize eden konunun muhatapları da tespit edilmesinde onların da haklarında yasal işlem yapılması konusunda gerekli işlemi cumhuriyet savcısının gözetimi ve denetiminde arkadaşlarımız çalışmalarımızı yürütüyorlar" dedi.
Silahların nereye gideceği konusunda farklı iddialar olduğunu belirterek, "Muhtemelen sınır dışına, yani Türkiye’de kullanılamayacağını biliyoruz. Ama nereye gideceği konusunda farklı bilgiler var. Onlar net değil. Bunlar insani ihtiyaç değil malum maddeler zaten bir takım savaş gereçleri olduğuna göre bir takım örgütlere ya da devletlere yardıma gitmesi muhtemel" diye konuştu.
(İHA)