BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.492,38
HABER /  GÜNCEL

Vali Coş'tan Cumhuriyet'e cevap!

Cumhuriyet gazetesinin iddialarına yanıt veren Vali Coş "manşete taşınan 'bomba itirafı' yalandır" dedi.

Abone ol

Sakarya Valisi Coş, Cumhuriyet Gazetesinde "Vali Coş'tan bomba itirafı" başlığı ile yayımlanan haberde, kamuoyunu yanıltacak gerçek dışı iddiaların yer aldığını bildirdi.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, yaptığı yazılı açıklamada, "HSYK müfettişlerinin talebi üzerine 19.01.2014 tarihinde MİT'e ait tırların durdurulması, hukuksuz müdahalede bulunulması olayı hakkında gönderilen yazımızda, İl Valisi olarak olayda müşahede edilen rutin dışı hususlar, göze çarpan çelişkiler ve hukuk dışılıklar örneklendirilerek anlatılmıştır" değerlendirmesine yer verdi.

Coş, yazıda "araçlarda bomba olduğu, patlayabileceği" ifadesinin kullanılmadığını vurgulayarak, şunları belirtti:

"Dolayısıyla manşete taşınan 'bomba itirafı' yalandır. Yazımızda, 'Ankara'dan Adana istikametine gelen patlayıcı yüklü 3 araç' ihbarı ile başlatılan çalışmaların, hizmet gereklerine, kamu güvenliğine ve kamu düzenine aykırı yönlerine dikkat çekilmiş, operasyonun eksik, aksak, tutarsız çelişkili taraflarına temas edilmiştir. Bizim yazımızda, eğer ihbarda belirtildiği gibi 'patlayıcı yüklü' araçlar var ise alınması gereken tertip ve tedbirler yani yapılması gerekenler anlatılmıştır. Ancak operasyonu yapanların o gün, patlayıcı yüklü olduğundan şüphelenilen araçlara müdahale için yapılması gerekenleri yapmadıkları, kamu düzeni ve güvenliğini sarsacak çok ciddi ihmallerde bulundukları belirtilerek, gerçekte 'patlayıcı yüklü' araçlara yönelik bir ihbarın araştırılması için değil, MİT hizmetinde olduğunu bildikleri araçları durdurmak, el koymak amacıyla bilinçli ve maksatlı olarak hareket ettikleri vurgulanmıştır. Konu hakkında gizlilik kararı ve yayın yasağı bulunduğundan detaylara girilmemekte olup, kamuoyunun doğru bilgilenmesi amacıyla bu genel açıklamalar yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."