BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Vali bir laf etti dinlenmeye çekildi!

19 Mayıs törenleri kaldırılsın sözleriyle Türkiye'nin gündemine oturan Yalova Valisi dinlenmeye çekildi.

Abone ol

Yalova Valisi Dursun Ali Şahin görevinden ayrıldı. Dursun Ali Şahin, geçtiğimiz ay Ocak ayında Ankara'da düzenlenen valiler toplantısında 19 Mayıs törenlerinin kaldırılması gerektiğini savunmuş ve sonra da sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getirmişti.

Doç.Dr. Yusuf Erbay'ın yargı kararıyla yeniden Valilik görevine getirilmesi nedeniyle, kente veda eden Vali Şahin, bir süre istirahat edeceğini ve Yalova'dan ayrılmayacağını açıkladı.

Yargı kararıyla Yalova'ya 2. kez gelen Doç.Dr.Yusuf Erbay ise Vali Şahin'in görevini bırakmasının ardından Yalova Valiliği görevine başladı.

Yalova Valiliği görevinden iki kez alınan ve Merkez Valiliği'ne atanan Doç.Dr.Yusuf Erbay, son olarak Danıştay kararıyla göreve başlamasının ardından, geçen Ağustos ayında Bakanlar Kurulu'nun tek kişilik özel kararnamesiyle görevinden alınmış, Erbay ise yargı kararının uygulanması amacıyla yeniden Danıştay'a başvurmuştu.

19 MAYIS TÖRENLERİ KALDIRILSIN DEMİŞTİ

Öte yandan Doç.Dr. Yusuf Erbay'ın yerine geçen Ağustos ayında Yalova Valiliği görevine başlayan ve dün Merkeze alınan Dursun Ali Şahin, geçen Ocak ayında İçişleri Bakanının da katıldığı Ankara'da düzenlenen Valiler toplantısında, 19 Mayıs törenlerinin kaldırılması gerektiğini savunmuştu.

Vali Şahin'in bu sözleri üzerine, CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce sert tepki göstermiş, MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, ve CHP CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, Vali Şahin hakkında TBMM'ne soru önergesi vermişti.