BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,94
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Vajinismus tedavisinde hipnozun yeri nedir?

Bilinçli zihniniz farkına bile varmadan, bilinç dışınız hikayeler ve uygulamalar içinde birçok önemli unsuru öğrenecektir.

Abone ol

Vajinismus, ilişkiye giremeyen çiftleri ifade eden bir tanımdır. Her bir vajinismus vakasının arka planı çok yoğun duygusal öykülerle doludur.

Vajinismus sorununa sahip çiftler hastalıklarını kimselere söyleyemeyen, beyaz yalanlarla geçiştiren, üzüntülerini içlerine atıp, oluşturdukları mutluluk maskeleri ile toplum içinde yaşamaya çalışan ilişki mağduru ailelerdir.

Birçok vajinismus terapisti sorunu mekanik olarak görür. Oysa vajinismus; “Duygusal, Zihinsel ve Fiziksel” bir hastalıktır.

dc312018-4fb3-4385-a5fc-08745f336277.jpgKitabımız uzun yılların deneyimi olarak çok yönlü kaleme alınmıştır.

1-        Vajinismus Tanımlar

2-        Vajinismus Tedavisinde “Dr. Ulusoy Tekniği” ve Vajinismusa Katkıları

3-        Psikolog ve Psikiyatristlere dönük Hipnoterapi destekli vajinismus tedavisi yapılandırması “5-BK Modeli – Dr. Ulusoy, 2014”

4-        Dr. Ulusoy Tekniği ile Tedavi olanların Terapi Deneyimleri ve Hikayeleri

5-        Hipnoz Endüksiyon, Derinleştirme ve Vajinismusta Klinik Hipnozun Kullanım Teknikleri

6-        Vajinismus Tedavisinde Klasik Yaklaşım

7-        Vajinismus Tedavi Günlükleri

8-        Vajinismus Klasik Tedaviye Gidenlerin, Yahoo Grup üzerinden Çalışma Deneyimleri ve Hikayeleri

Olmak üzere 8 basamakta yapılandırılmıştır.

Birinci basamak hem hastalara hem terapistlere dönük yazılmıştır, 2 - 3 - 4 ve 5. basamaklar terapistlere dönük hazırlanmış olup 2 ve 4 ayrıca vajinismus hastalarını Dr. Ulusoy Tekniği hakkında bilgilendirme amaçlıdır. 6 - 7 - 8 ise klasik tedaviye giden veya evde kendi başına çözüm arayan hastalar olmak kaydı ile hasta gözü ile klasik tedaviyi anlattığından terapistlere de öğrenme ve geri bildirim içeren, aynı zamanda Dr. Ulusoy Tekniği ile klasik tedavinin karşılaştırılmasına olanak sağlayan basamaklardır.

Hasta isimlerinin, bulunduğu şehirlerin gizlenerek,  kişisel bilgilerin tanınmayacak hale getirilerek, izinleriyle hasta hikayelerine yer verilmesindeki ana amaç, hikayelerin öğretici özelliklerinin olmasıdır. Kitap bu hali ile oldukça akıcı olarak tasarlanmıştır. Bilinçli zihniniz farkına bile varmadan, bilinç dışınız hikayeler ve uygulamalar içinde birçok önemli unsuru öğrenecektir.

Vajinismus Tedavisinde Hipnoz/
Üç aşama ve bir buçuk günde çözüme giden yol/
Cinius yayınları/
Dr. Murat Ulusoy