BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
HABER /  DÜNYA

Vahşi cinayetin zanlılarına müebbet hapis

Sivas’ta geçen yıl cesedi yakılmış ve parçalanmış halde bulunan şahsın katil zanlıları, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.<br/>Sivas’ta 18 ...

Abone ol

Sivas’ta geçen yıl cesedi yakılmış ve parçalanmış halde bulunan şahsın katil zanlıları, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Sivas’ta 18 Ekim 2012 tarihinde Karşıyaka Mahallesi’nde yanmış ve parçalara ayrılmış bir erkek cesedi bulundu. Cesedin M.K.’ye ait olduğunun belirlenmesinden sonra olayla ilgili araştırmalara başlayan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekipler, M.K.’nın son görüştüğü M.Y.’nin ifadesine başvurdu. İfadenin ardından olayın şüphelileri olarak A.Ö. ve Y.D. isimli şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, M.K.’yi öldürdükten sonra parçalara ayırıp gömdüklerini itiraf etti. Olayla ilgili A.Ö ve Y.D. tutuklanırken, M.Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Sanıklar hakkında Sivas 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava, bugün karara bağlandı. Mahkeme, tutuklu sanıklardan A.Ö. ve Y.D.’ye "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti ayrıca A.Ö.’yü çeşitli suçlardan 44 yıl hapis cezasında çarptırdı. Diğer sanık Y.D.’ye diğer suçlardan 34 yıl 2 ay hapis cezası verilirken, tutuksuz yargılanan M.Y.’nin ise beraatına karar verildi.
(İHA)