BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.409,74

Vadi Karatopraklı ile Ela Quality Resort Hotel'de

Bu hafta Ela Ouality Resort Oteli’nin kapılarını sizler için araladı. Otelciliğin dahi ismi Y.Vadi Karatopraklı ile bir araya geldi.

 

Bu hafta Ela Ouality Resort Oteli’nin kapılarını sizler için araladı ve Otelciliğin dahi ismi Y.Vadi Karatopraklı ile bir araya geldi.

Y.Vadi Karatopraklı her zaman olduğu gibi ismine yakışanı yapmış, Ela Quality Resort Otelini adeta bir cennet vadisine dönüştürmeyi başarmış.

Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş. Ceo’su Y.Vadi Karatopraklı Alper Tekbaş’a Ela Quality Resort Otelinin dününü, bugününü ve yarınını en ince ayrıntılarıyla anlattı.

İşte otelciliğin dahi İsminden 21.yy Sarayının detayları;

ELA QUALİTY RESORT'U HAYATA GEÇİRDİK

Akdeniz’in turkuaz mavisi ile doğanın eşsiz yeşilini bir araya getiren 110bin m2 alan üzerine kurulu olan 583 odası ve 1200 yatak kapasiteli 115bin Dolar’lık bir yatırımla 2007/Mayıs ayından itibaren hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Karatopraklı, 35m2-800m2 aralığında ki 16 farklı oda tipimiz ile standartların ötesinde bir tatil anlayışı yarattık diyerek devam etti hayal ile kalitenin gerçeğe dönüştüğü Ela Quality Resort Otel 'e hoş geldiniz.



İLERİYİ GÖRDÜK

Sektörde alternatif yaratılması gerektiğini öngördük, tercih edilen olabilmek için göz kamaştırıcı mimari ve misafirlerin kendilerini 21.yy saraylarında hissetmeleri gerektiğini kavradık. Ela Quality Resort Otel, misafirlerini Doğunun gizemli dünyasını batılı bir bakış açısıyla yorulmayan, Türk misafirperverliği ve geleneklerinin sade dış görünümünün ardında ihtişamlı mimari ile birleştiği 21.yy sarayına “sultanın kendisi” olmaya davet ediyor.



DİKKAT ÇEKİCİ AYRINTILAR YARATTIK

Cam Üfleme:

Türk El sanatlarının en nadide örneği sadece Ela’da. 15cmlik parçalardan oluşan altın kaplama varak dev sütunlar 23 mİlyon yıl öncesine ait Güney Amerika Ormanlarından fosilleşmiş Mahogany ağaçları Minik misafirlerimizin odalarını kolay bulabilmeleri için birbirinden farklı renklerle tasarlanmış koridorlar.



Bir yılı aşkın sürede el işçiliği ile Tik Ağacından yapılmış nadide bir kapı Çocukların eğlence alanlarına rahatlıkla ulaşabilmeleri için Teddy Q ayak izleri Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşıladığımız ve üretimini kendi bünyemizde gerçekleştirdiğimiz 2 bini aşkın Koi Balıklarımız Doğaya verdiğimiz önemi her an sizlere hatırlatacak olan zeytin ağaçlarımız ve zeytin toplama şenliklerimiz.

2011 yılında yapılan zeytin toplama şenliğinde toplanan zeytin miktarı 527 kg. zeytin toplama şenliklerine katılan misafirlerimize özel olarak hazırlanmış zeytin yağı verilmektedir. Ayrıca teşekkürlerimizi bildiren katılan belgesi de verilmektedir.



Bahçemizin çeşitli yerlerinde bulunan Kamkat ve Mandalina ağaçlarımızda doğaya verdiğimiz önemi göstermektedir.

En iyi bildiğimiz işi yaptık, belli noktaya odaklandık. Misafir memnuniyetini ön planda tuttuk.
Tüm süreçleri misafirin beklenti ve ihtiyaçlarını anlama ve onları rahat ettirmek üzere planladık. Her türlü soru öneri ve istekleriniz için Q Center birimimiz, 1000 numaralı telefondan misafirlerimizin daima hizmetinde ve yanındadır.

ELA'DA ÇOCUKLARINIZ BİZİM ÇOCUKLARIMIZDIR

3500 m2 lik Everland Q ailelere çocuklarıyla birlikte unutamayacakları bir tatil deneyimi sağlıyor. EQ üyesi çocuklar, gün boyu süren etkinliklerde eğlenirken öğrenir, öğrenirken de eğlenirler.

Uzman eğitimli EQ personelinin gözetiminde uygulanan faydalı etkinlikler ve çocuk sağlığı dikkate alınarak oluşturulan programlar eğlence ile eğitimi birleştiren bir yapıdadır.

AB-I ZEN

DOĞANIN BİZE SUNDUKLARININ BİLİNCİNDE OLDUK



Yaşam ağacına hayat veren küçük gölet, bedensel ve ruhsal dinlenmenin yanı sıra sağlıklı yaşamayı hedefleyen ve 4500 m2 alanda kurulu SPA merkezi Avrupa SPA birliği tarafından tasdiklenmiş ürün ve hizmet üstünlüğü Ab-ı Zen’in misafirlerine sunduğu 160 farklı bakım ve masaj hizmetinde % 100 organik ve natürel ürünler kullanılır.

Ab-ı Zen’in en büyük özelliği hiçbir ritüel ve bakımlarında doğaya zarar verecek bir madde kullanmamasıdır.



SİZİ SULTANIN KENDİSİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ

Ela Villa’ları ayrıştırılmış özel bölgelerinde kendilerine ait özel havuzları, hamamları, saunaları ve dünyaca ünlü tasarımcıların özel tasarımları ile dekore edilmiş iç dizaynları ile tatilinizi vazgeçilmez kıldık.



VİLLA ELA PALACE

297 m2 iç mekan 550-750 m2 bahçe alanı toplam 5 adet olan Villa Ela Palace’lar 1 salon, yemek bölümü, tam donanımlı mutfak, birinin terasında jakuzi bulanan 3 yatak odasından oluşuyor. 55 m2 lik özel açık havuz, özel hamam ve sauna...



VİLLA SULTAN PALACE

Sultan Palace’ın 680 m2si iç alan olmak üzere toplam 1230 m2 yaşam alanına sahip. Her birinin içinde jakuzi ve giyinme odası bulunan 4 yatak odası, 1 lobi, yemek odası, oturma odası sinema keyfini doyasıya yaşamak için özel bir bölüm, 65m2 özel açık havuz, 18 m2 Türk hamamı ve özel dinlenme odası. 18 kişilik sauna, Fitness salonu, tam donanımlı modern bir mutfak, peyzaj mimarisi özel olarak tasarlanan geniş bir bahçe…



GASTRONOMİK YOLCULUKLAR

LEZZETİ GÖRSELLİKLE BİRLEŞTİRDİK



Yemek başlı başına bir kültür ve yaşama biçimi ise eğer, bu gastronomik yolculukta lezzet durakları uluslararası ödüllü mutfak ekibiyle restoranlarımızda hizmetinize sunduk.. Osmanlı, Türk ve dünya mutfaklarından seçkin örnekler…



Osmanlı, Japon, İtalyan, Fransız, Meksika, Balık&Deniz ürünleri, Ege, Barbekü, Hobi Mutfağı.



Bir kültüre değil, farklı milliyetlere hitabettik. Kendine has konseptiyle 29 ayrı ülkede satış ve pazarlama faaliyetlerinde bulunduk, bugün en yüksek fiyatla, A+ misafir kitlesine hitabeden bir ürün haline geldik. Sektörel marka bilinirliliğimiz ağırlamayı hedeflediğimiz misafirlerimiz üzerinde baskın hale gelmiştir.

Gündüz – Gece Aktiviteleri hayatı renkli kılan küçük lütuflarımız
Benzer olmak kolay, Zor olan sıra dışı olmak
Bizi dğerlerinden farklı kılan güçlü alt markalarımızı yarattık.


Everland Q

Ab-ı Zen SPA & Rıtuals Lounge

Gastronomi hizmetlerimiz ve alt yapımız

Nitelikli odalar konseptimiz

Meeting & Incentive


Olup Biteni Takip Ettik

Yeni konseptler üreterek hizmet anlayış çıtamızı her zaman en yüksekte tuttuk

YENİ BİR BAŞLANGIÇ: PURAVİDA

Baş döndürücü bir hızla gelişen turizm sektöründe geride kalmak, yok olmak unutulmak manasına geliyor. Hiçbir alanda sektörün gerisinde kalmak istemedik. 2011 yılı itibari ile Avrupa’nın en büyük tur operatörlerinden TUI ile girdiğimiz stratejik iş birliğinde TUI’nin en kaliteli misafir segmentine hitabeden ve dünyada ilk kez Puravida konseptini uygulayarak başarımızı arttırdık. Hem farklı fırsatlar yarattık, hem de yatırımcı ve işletmeci olarak bir ilke imza attık.



MÜTEVAZI KALMAYI BİLDİK

Çalıştık, ürettik, sunduk, paylaştık, başardık ve kazandık. Başarımız büyük ölçüde sahip olduğumuz kültüre bağlıdır. Paylaşmış olduğumuz vizyon ve misyonumuz, değerlerimiz ve ilkelerimiz kurumsal felsefemiz organizasyonumuzun başarısını belirleyen en önemli unsurlarımızdır. Akdeniz çanağının en seçkin otelleri arasında en ön sırada yer aldık. Hedefimiz 2015 yılına kadar çeşitli gözde turizm merkezlerinde Puravida by Ela Quality & SPA zinciri oluşturmak.



PLANLI HAREKET ETTİK

Yaz ortasında yaklaşan kış sezonunu, kış sezonu başlar başlamaz gelecek yaz sezonlarını planladık. Merhaba dediğimiz 2007 yılında gelecek 2008 yılını değil önümüzdeki 5 yılı planladık. Planlarımız, bu gün sizlerin huzuruna başarmış, hizmet anlayışını ve kalitesini kanıtlamış ve görevinde uzman kişilerle çalıştık.


İnsan kaynakları yönetimi politikamızı bunun üzerine dizayn ederek sektörde konusunda uzman ve tecrübeli mesai arkadaşlarımız ile yola çıktık, mücadele ettik, azmettik ve başardık.

ÇALIŞANLARIMIZA DEĞER VERDİK, HEDEFE ODAKLANDIK

Turizmde başarı için en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna inandık. Ela Quality Resort Otel olarak 2007 yılında henüz otel açılmadan 500 bin Dolar yatırımla %100 kalite ve %100 memnuniyet hedefi ile Academi Q’yu kurduk. Çalışanlarımızı eğiterek sunacağımız kaliteli ürün ve üstün hizmetin sürdürülebilir olmasını hedefledik.



ÇALIŞANLARI YÖNETİME ORTAK ETTİK

Kendi bünyemizde belirlediğimiz kurallar sayesinde personelimiz ile ilgili süreçleri sistematik olarak takip ederek hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmadık ve % 90 kurumsallaştık. Tesisimizin profesyonel yönetici ekibi, işe alma kurulu, icra kurulu, disiplin kurulu, iş sağlığı ve iş güvenliği kurumu satın alma ve terfi kurulu ve benzeri kurumlar sayesinde demokratik bir sisteme sahip olduk.



EĞİTİME ÖNEM VERDİK VE SIKI TAKİP ETTİK

Academi Q eğitimlerinin sonucu olarak Ela Quality Resort Otel her yıl 2500’ü aşkın prosedür, talimat ve konsept eğitimlere veren, hizmetindeki kaliteyi daha fazla misafirlerine yansıtabilmek için mükemmel bir iç denetim sistemi geliştirdik.



KALİTE İLE BULUŞMA NOKTASI: TOPLANTI VE KONGRE MERKEZİMİZ

Toplam 8 adet toplantı salonuna sahip Toplantı & Kongre Merkezimiz farklı mimari yapısı, Kolonsuz büyük salonu, Fuayesi ve en önemlisi profesyonel banket ekibiyle organizasyonlarınızı yıllarca hatırlanacak zirveye dönüştürüyor.



Sonuç olarak otelciliğin dahi ismi Y.Vadi Karatopraklı dur durak tanımıyor, Türkiye ve dünyada ayak basmadık yer bırakmıyor başarının tesadüf olmadığını yaptıklarıyla kanıtlıyor.



Bizde Y.Vadi Karatopraklı ve ekibini Türk turizmine kazandırdıkları artı değerler ve ilkeleri için kutluyoruz ve tatilcilere Ela Quality Resort Otelini öneriyoruz.

 

Tatil tadında kalın