BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.509,78
HABER /  SAĞLIK

Uzun boylu insanların cinsel hayatı kısalara göre daha mı iyi?

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, uzun boylu insanlar kısa boylu insanalara göre daha kolay partner bulduğunu ortaya koydu.

Abone ol

Araştırma sonucuna göre ayrıca, uzun boylu olmanın tatmin olma hissi bakımından cinsel hayatı etkileyen bir faktör olduğunu ortaya koydu.

ABD'de hormon tedavisi üzerine uzmanlaşmış bir doktor topluluğu olan BodyLogic MD tarafından yapılan araştırmada ortaya çıkan bu sonuç kısa boylu insanları maalesef üzecek.

Araştırmaya katılan 1000 kişi üzerinden değerlendirilen sonuçlara göre, partnerlerine kıyasla daha uzun olanlar; partnerleri ile aynı boyla olanlara ve onlardan daha kısa olanlara göre cinsel hayatlarından daha memnun.

Özgüveni arttırıyor
Ayrıca uzun boylu olmanın cinsellikte kişinin özgüvenini arttırdığı belirtiliyor. Zira araştırmaya katılan, görece uzun boylu kişiler, kendilerini daha çekici ve istenilen biri olarak gördüklerini söylüyor. 

Araştırmaya katılan erkeklerin yarısından fazlasının daha uzun boylu olmak istediklerini söylediği kaydediliyor. Erkek olan katılımcıların neredeyse dörtte biri de mümkün olsa cerrahi müdahale görerek boylarını uzatmak isteyeceklerini ve bunun için birikimlerinin çoğunu da gözden çıkarmaya da hazır olduklarını belirtmiş.

Araştırmanın ortaya çıkardığı bir diğer veriye göreyse, kendilerini yeterince çekici bulmaları bakımından erkekler için ideal olan boy 1.82 cm, kadınlar içinse 1.70 cm.

boy