BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00

Üzümün mucizevi faydaları

Üzümün mucizevi faydaları

Antioksidan deposu üzümün faydalarıbilinen tüm meyveler içindeki en güçlü antioksidan yaz meyvesi üzümde bulunur. prof. dr. ibrahim saraçoğlu, üzümün strese ve yorgunluğa iyi geldiğini de söylüyor. işte üzümün belli başlı faydaları:

Üzümün mucizevi faydaları

Antioksidan deposu üzümün faydaları

Bilinen tüm meyveler içindeki en güçlü antioksidan yaz meyvesi üzümde bulunur. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, üzümün strese ve yorgunluğa iyi geldiğini de söylüyor. İşte üzümün belli başlı faydaları:

Üzümün mucizevi faydaları

Üzüm en az 15 tane antioksidan özellikli etkin madde içerir.

Üzümü yerken, ara ara çekirdeklerini çiğnemek çok faydalı. Üzüm çekirdeği dişlerinizin arasında ezilirken içerdiği OPC-kompleksi (Oligomeric Proanthocyanid-Üzümün çekirdeğinde bulunan çok güçlü bir antioksidan madde) de açığa çıkar. Bu, OPC-kompleksinin öylesine güçlü antioksidan özelliği vardır ki, bugüne kadar araştırılmış ve incelenmiş hiçbir meyvede ve çekirdiklerinde bu özellikte ve güçte antioksidan yoktur. Üzümün kendisinde de OPC vardır. Ancak, çekirdekleri çok daha güçlü olan OPC-kompleksi içerir. Üzümün çekirdeklerini, dişlerinize zarar vermeyecek şekilde dikkatlice çiğnemeniz gerekir.

Üzümün mucizevi faydaları

Stresi önler

Yoğun bir çalışma temposu içinde ve stres altındaysanız, günün getirdiği gerginliği ve de yorgunluğu üzerinizden atmak istiyorsanız, öğleden sonraları tüketeceğiniz yarım salkım taze beyaz üzüm (yaklaşık 250 - 300 gram) imdadınıza yetişecek. Tükettikten en geç yarım saat sonra sizi nasıl rahatlattığını, stresinizin nasıl kaybolduğunu, yorgunluğunuzun adeta buharlaşır gibi üzerinizden nasıl kalktığını ve dinlendiğinizi hayretle hissedebileceksiniz.

Üzümün mucizevi faydaları

Kronik yorgunluğu yok eder

Eğer, kronik yorgunluktan şikâyet ediyorsanız, haftada birkaç defa tüketeceğiniz bir bardak taze beyaz üzüm suyu, bu yorgunluğunuzun ortadan kalkmasında büyük bir destek olacaktır.