BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.434,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Üzümcünün Derdi Başka, AKP’lilerin Niyeti Başka

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, üzüm üreticisinin sorunlarını paylaşmaya, çözüm için hükümete uyarıda bulunmaya devam ediyor.

Abone ol

Son olarak, Salihli’de toplanan AKP Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin Cumhuriyet Halk Partisi ve üzümcülerin emeği hakkındaki iftira dolu açıklamalarına tepki gösteren CHP Milletvekili Sakine Öz, “AKP İlçe teşkilatı Salihli’de Hüseyin Tanrıverdi ve üzümün alım satımında söz sahibi olanlar toplanmış, yalan yanlış beyanlarla üzümcümüzle dalga geçen açıklamalar yapmışlar. Üzümcünün derdine çare arayacakları yerde, hala sorunu kalitesiz üzümde gösterme derdindeler. Yaş üzüm 15 kuruşa, kuru üzüm yok pahasına 2 Liraya düşmüş, hala top çeviriyorlar.” ifadesini kullandı. Sakine Öz, “Üzümde gerçekler 8 Ekim’de, Salihli’de partimizin düzenleyeceği Büyük Üzüm Mitingi’nde bir kez daha ortaya konacak. Tüm üreticilerimizi bu büyük buluşmaya davet ediyoruz” biçiminde konuştu.

Manisa Milletvekili Sakine Öz, AKP Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin yanında İlçe Tarım Müdürü, Ziraat Odası Başkanı, TARİŞ Müdürü’nün de toplantıya katılmasının ve basına yansıyan açıklamalarının tam bir skandal olduğunu belirtti. Öz, “Dört kafadar toplanmış, bir salona sığınıp üzümcünün feryadına kulağını tıkamış. ‘Üzümü az tüketiyoruz, şu masada niye üzüm yok? Sorun tüketim azlığından kaynaklamış’ diye şirinlik gösterisi yapacaklarına oturup kalıcı çözümü arasınlar. İlçe Tarım Müdürü bir kamu görevlisi, parti toplantısında ne işi var? Daha kaliteli üzüm üretimi yapmayı çiftçiye öğretmesi gereken İlçe Tarım Müdürlüğü’nün başındaki isim, bu toplantıya katılarak üzümlerin kalitesiz olduğunu nasıl söyleyebilir? Müdür Bey, Hüseyin Tanrıverdi’ye sorunun gerçek çözümünü, AKP’nin bu işi başaramadığını anlatmaya mı gitmiş, yoksa suç ortaklığına katkı mı koymuş?

Ziraat Odası Başkanı, üzüm dipteyken, bu sorunun asıl sorumlusu AKP iken, üzümcünün ve köylünün yanında yer alması gerekirken köylümüzü ve çiftçiyi bu hale getiren AKP’nin toplantısına katılıp suça ortak oluyor, hangi akla hizmet o toplantılarda boy gösteriyor?

“Sorunun parçası olanlar, çözümün parçası olamaz”

Parti toplantıları yaparak, devletin memurunu toplantıya getirerek üzümcünün derdine çare olamazlar. Çiftçinin örgütlenerek ürününü daha iyi satmak için kurulmuş TARİŞ’in müdürü, üzümün fiyatını daha da düşürmek için neden toplantıya gider?

Sorunun parçası olanlar, çözümün parçası olamaz. Aylardır​, CHP Manisa Milletvekilleri olarak çözümü defalarca gösterdik, dinlemediler. Fiyatlar dibe vurdu, bağcımızın senedinin vadesi geldi, sustular. Geçen yıl sel ve dolu vurdu, sadece baktılar. Sulama elektriğini dönemlik değil, ay başına yollamaya başladılar, çaresizliğe sürüklediler.

“ ‘Kalitesiz Üzüm’ Sözü, Yeni Bir Fiyat Kırma Oyunudur”

CHP Milletvekili Öz, üzümde yeni oyunlara karşı üreticiyi uyarmaya ve gerçekler için, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 8 Ekim’deki Salihli Büyük Üzüm Mitingi’ne davet etti:
“ ‘30 bin ton üzümün kalitesi düşük, sorun bundan kaynaklanmış. O bağcılar, üzümlerini alkol firmalarına versinler, geçsin gitsin.’ diye garip ifadelere sığındıkları zaman, hiçbir sorunu çözmüyorlar. Tam tersine, niyetlerini hep birlikte açık ediyorlar. Bunların derdi üzümcüye çare bulmak değil, bir kez daha anlaşıldı. Niyetleri, yok pahasına belli firmaların eline üzüm sattırmak... Üzümdeki yapısal sorunları aşacak çözümlerimize bakmayanlar, salon toplantılarıyla dostlar alışverişte görsün konuşuyorlar...

​ AKP İlçe teşkilatı Salihli’de Hüseyin Tanrıverdi ve üzümün alım satımında söz sahibi olanlar toplanmış, yalan yanlış beyanlarla üzümcümüzle dalga geçen açıklamalar yapmışlar. Üzümcünün derdine çare arayacakları yerde, hala sorunu kalitesiz üzümde gösterme derdindeler. Yaş üzüm 15 kuruşa, kuru üzüm yok pahasına 2 Liraya düşmüş, hala top çeviriyorlar.”

CHP’nin Büyük Üzüm Mitingi 8 Ekim’de

‘Kalitesiz üzüm’ diyerek üzümün fiyatında tekrar tekrar oynama yapmayı deneyecekler. Üzümü daha da düşük fiyata sattırmaya uğraşanlar, rekolte oyununa yeni bir halka eklemeye çalışıyor. Gerçekleri paylaşmak için tüm üzümcülerimizi 8 Ekim’de, Salihli’de Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı Büyük Üzüm Mitingimize çağırıyoruz.”