BIST 9.722
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.423,25
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Uzman erbaşlar haklarını istiyor

Özlük haklarının iyileştirilmesini isteyen uzman erbaşlar, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuruda bulunuyor.

Abone ol

Uzman erbaşlar, özlük haklarının iyileştirilmesi istemiyle verdikleri dilekçelerde, kanunda değişiklik yapılması talebinde bulunuyor.

İlk hazırlayanı Ünal Koç olan 94 imzası bulunan dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

''Uzman Erbaş Kanunu, yıllardır TSK'da görev yapan uzman erbaşları tam anlamıyla TSK içinde yok sayıyor. Yıllardır hep iyileştirme yapılacak vaatleriyle bu güne kadar birçok tecrübeli meslektaşlarımız kaybedilmiştir. Artık bu kötü duruma bir an evvel son verilmesini ve hakkımız olanı istiyoruz.

Aziz milletimizin vekilleri sizler orada bizleri temsil ediyorsanız eğer lütfen sesimizi artık duyun ve hakkımız olanı verin.

Yürürlükteki Uzman Erbaş Kanunu'nun, uzman erbaşları tedirgin eden ve görevden istifa etmesine neden olan uygulamaları; uzman erbaş misafirhanelerinin garnizonlarda yaygınlaştırılmaması; bir yılda bir ay ceza alındığında ilişik kesilmesi; bir yılda üç ay rapor ya da hava değişimi alındığında ilişik kesilmesi; derece kademesi maaşa etki etmeyen tek kamu görevlisi; TSK'da sınıf işareti olan spoleti takamayan tek rütbeli personel; TSK'da tabanca verilmeyen tek sınıf; 45 yaş sınırı, ceza ve sağlık raporu uygulamaları emekli olmalarına imkan tanımıyor; TSK'da diğer rütbeli personelde olan 15 günlük mazeret izni uzman erbaşlara tanınmıyor; astsubaylık geçiş hakkı kontenjanı çok düşük; gazino, orduevi gibi sosyal tesislerden faydalanma hakkı yok.''

İlk hazırlayanı Harun Güvercin olan ve 68 imza bulanan bir başka dilekçede de şunlar dile getirildi:

''12 yıllık uzman erbaşım. Dağda savaşırken aslan, şehre geldik mi ikinci sınıf. Sakallı saçlı, hoppa züppe adam ordu evine girer, bize 'uzman erbaşsınız' denir. Lojmana başvururuz yüzde 5, o da sivil memurlarla beraber. Maaş desen, yüksek okul mezunuyum, 12 yıl oldu, dün başlayanla aynı maaş. Tayin sistemi desen ayrı bir dert. Beşinci tayinimi gördüm hala tercih dışı, o zaman neden tayin yazıyoruz. Anlatacak o kadar şey var ki nereden tutsan dökülüyoruz. Ama inadına vatanımıza ve ekmeğimize sarılacağız. Terörist dahi hakkını aldı biz 20 yıldır arpa boyu yol alamadık. Acaba yetkililere soruyorum; isyan mı edelim, dağa mı çıkalım? İnşallah bir yetkili bu dilekçeleri görür de 'ya bunlar ne diyor' diye kulak kabartır.''

Bu taleplere benzer içeriklerde dilekçeler, komisyona ulaştırılıyor.