BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  GÜNCEL

Uzman çavuşun evine molotoflu saldırı

Tunceli’de İstanbul Okmeydanı’nda yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybeden Uğur Kurt ve Ayhan Yılmaz’ın ölümünü protesto eden yüzleri mas...

Abone ol

Tunceli’de İstanbul Okmeydanı’nda yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybeden Uğur Kurt ve Ayhan Yılmaz’ın ölümünü protesto eden yüzleri maskeli bir grup, uzman çavuşun evine molotof kokteyli attı. TOMA’nın müdahale ederek söndürdüğü yangının ardından, uzman çavuş eşi ve 8 aylık bebeği kurtarıldı.
Tunceli’de dün gece bir grup, İstanbul Okmeydanı’nda yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybeden Uğur Kurt ve Ayhan Yılmaz’ın ölümünü protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Mahallesi’nde protesto eylemi gerçekleştirdi. Yüzleri maskeli grubun eylem sırasında MOBESE kameralarına zarar vermesi üzerine çevik kuvvet, zırhlı polis araçları ve TOMA’lar göstericilere müdahalede bulundu. Polisin müdahalesine molotof kokteyli ve taşlarla karşılık veren göstericiler ile polis arasındaki çatışma gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

YANGINA TOMA MÜDAHALE ETTİ
Geç saatlere kadar polis ile çatışan göstericiler Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan 5 katlı Afet Konutları’nın birinci katında ikamet eden ve ismi öğrenilemeyen uzman çavuşun evine molotof attı. Molotofun ardından çıkan yangın nedeniyle paniğe kapılan uzman çavuş evin odasından alevler yükselmesine rağmen bir süre evden çıkamadı. Yakın mesafede bulunan TOMA’nın evden yükselen alevlere tazyikli su ile müdahale etmesi ile yangın kısa sürede söndürüldü.
Zırhlı polis araçları ve çevik kuvvet polislerinin aldığı güvenlik önlemlerinin ardından evinden alınan uzman çavuş, 8 aylık bebeği ve eşi güvenli bir yere götürüldü.
Polisin plastik mermi ve biber gazı ile müdahale ettiği grup, gecenin geç saatlerinde ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi.
(İHA)