BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,98
ALTIN 2.430,89
HABER /  POLİTİKA

Uzan gizli görüşmeyi açıkladı

Cem Uzan, nihayet açıkladı. İşte gizli görüşmenin perde arkası...

Abone ol

Cem Uzan, Başbakan ve kardeşi arasında geçen gizli görüşme için; "Başbakan açıklasın. Açıklamazsa ben seçime 2 gün kala açıklayacağım" demişti. Başbakan açıklama yapmayınca, Uzan bombayı patlattı. 

İşte Uzan'ın iddiası;

Uzan; "O dönemde Genç Parti'nin oyları son derece artıyordu, bizim araştırmalarımıza göre yüzde 20'yi geçmişti. STAR gazetesi ve TV'si de AK Parti'ye muhalefet yapıyordu. AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik vasıtasıyla kardeşim Hakan Başbakanlığa davet ediliyor. Toplantıya sadece Hakan'ın alınacağı söyleniyor. Başbakan ilk önce Star'ın muhalefetinden yakınıyor. Bu muhalefetin kesilmesini ve bazı kişilerin işten çıkarılmasını istiyor. 'Hem siyaset hem ticaret olmaz, iki yolda gidemezsin. Bu olmaz. Ailece oturup düşünün, karar verin, yoksa bedeli ağır olur, Ağabeyin siyaseti bıraksın yoksa ben gereğini yaparım' diyor. Bu görüşmede Hakan da gayet nazik bir şekilde, "Ağabeyim kendi hayatını yaşıyor, ben ticaret yapıyorum" diyor.

2-3 hafta geçiyor. 4 Haziran tarihli Sabah Gazetesi'nde, Erdoğan'ın "Tek rakibimiz Genç Parti" sözü çıkıyor. Bunu söyledikten 8 gün sonra siyasi linç başlıyor." dedi.

ERDOĞAN BAŞKA BİR İDDİADA BULUNMUŞTU

İşte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iddiası;

Erdoğan, görüşmede kardeş Uzan’ın kendisinden ÇEAŞ ve KEPEZ’i talep ettiğini söyleyerek, "Dedik ki, kusura bakma. Borcunuzu ödeyin, ondan sonra gereği yapılır" dediğini savunmuştu.
     
Erdoğan; "Bu ülkeyi çok seviyormuş. Güney Kıbrıs’ta sanal bir şirket kurmak suretiyle, burada battıktan sonra uluslararası mahkemelerde çeşitli alavere, dalavereyle Türkiye Cumhuriyeti’ni mahkeme yollarına götürmeyi kimler size öğretti, ne kadar zekisiniz."