BIST 9.700
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.433,33
HABER /  DÜNYA

Uyuşturucu tacirleri Breaking Bad'den ilham aldı

Bir kimya öğretmenin uyuşturucu üretmeye başlamasını ele alan Breaking Bad dizisi zehir tacirlerine ilham oldu. Hollanda'daki zehir tacirleri torbacılık yapan elemanlarına kimya bölümünü seçtiriyor ve diğer öğrencilere böylece ulaşıyor..

Abone ol

ABD yapımı Breaking Bad dizisi Hollanda'da uyuştucu tacirlerine ilham kaynağı oldu. Dizide kimya öğretmenin sentetik uyuşturucu üreten zehir tacirleri, torbacılık yapan elemanlarına üniversite döneminde kimya bölümünü seçtiriyor.

Kimya bölümüne yerleşen torbacılar böylelikle diğer üniversite öğrencilerini elde etmeyi amaçlıyor. Uyuşturucu kuryeliği için en çok üniversite öğrencilerini tercih eden zehir tacirleri için yetkililer harekete geçti.

Uyuşturucu şebekeleri, 126 bin üniversite öğrencisinin bulunduğu Hollanda'nın doğusundaki Gelderland eyaletinde oldukça etkin durumda. Eyalet yönetimi, organize suç örgütleriyle mücadele için, belediyeler, savcılık, polis, vergi dairesi ve uzmanlık merkezlerinin yer aldığı 'Samen Weerbaar' adlı bir çalışma grubu oluşturdu.

Samen Weerbaar'ın başına getirilen Westervoort Belediye Başkanı Arend van Hout'a göre suç şebekeleri, sentetik uyuşturucu üretimi için, geniş çapta kimya bölümü öğrencisini işe alıyor. Suç örgütleri, öğrencilere daha kolay ulaşabilmek için kendi elemanlarını kimya bölümüne kaydettiriyor.

Suç örgütü üyeleri, okul içinde sürekli birlikte oldukları öğrencileri daha kolay ikna ediyor. Belediye Başkanı'na göre, üniversitelerde bu gerçeği bilmeyen neredeyse hiçkimse yok.

600 EURO KAZANIYORLAR
Uyuşturucu nakliyecisi olan öğrenciler kolaylıkla 500 ila 600 euro kazanabiliyor. Gelderland eyalet yönetimi, "organize suçlarla mücadele için organize bir devlet" sloganıyla, yaygın bir kampanya başlatacak.

Öğrencilere, suçlularla çalışmaların tehlikeleri anlatılacak. Bu amaçla bir ders paketi ve suçluların öğrencilere yaklaşımı ile sonrasında yaşananlara ilişkin bir film hazırlanacak.