BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.412,83
HABER /  SAĞLIK

Uyuşturucu bağımlıları artık ölmeyecek!

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM) bağımlılıklarla mücadele eden dünyanın en büyük tedavi ve rehabilitasyon kurumuyla önceki gün anlaşmaya vardı.

Abone ol

UBAM Başkanı Dila Tezemir "Elimizde uyuşturucunun satışından rehabilitasyonuna kadar her konuyu kökünden çözecek yöntem var."

BAĞIMLILAR İÇİN ÖLÜM KADER OLMAYACAK

Yapılan basın açıklamasında:

Bağımlılık alanında büyük başarılara imza atan ve aynı zamanda bir sivil tolum kuruluşu olan Amerika merkezli Narconon International’ın içinde İran ve Mısır’ında olduğu 45 ülkede 250 den fazla tedavi ve rehabilitasyon kurumu bulunuyor. Bağımlılığın tedavisi ve rehabilitasyonu konusunda %70 den fazla başarısı olan kurum 47 yıldır bu alanda faaliyet gösteriyor. Oldukça farklı bir programa sahip kurum bağımlıları ilaç kullanmadan geliştirdiği çok özel eğitim ve doğal beslenme yöntemleriyle hiç bir ücret talep etmeden hayata yeniden kazandırıyor.

Kuruluşundan bugüne kadar iki milyondan fazla bağımlıyı rehabilite eden kurumun eğitim programları da mevcut. Her yıl Narconon Merkezleri aracılığıyla yaklaşık yüz milyon insana önleme ve eğitim hizmeti ulaştırarak gerekli bilinçlendirme faaliyetlerini yürütüyor.

Narconon International çalışanlarını rehabilitasyon programına katılarak kurtulan ve bu konuda ki her türlü tecrübeye sahip insanlardan seçiyor. Bu kişiler bağımlıya psikolojik cesaret aşılıyor ve önce hastanın maddelerin etkisinden kurtulabileceğine inandırıyor. Sonra altı aylık rehabilitasyon programı başlatıyor. Bu süreç içerisinde programa özel detoks programını uygulayarak vücudu zararlı maddelerin etkisinden arındırıyor. Sonrasında üç yıl boyunca eski bağımlının bütün yaptıklarını takip ediyor. Programı başarıyla sonuçlandıran eski bağımlıya program diploması veriliyor.

DESTEĞE HAZIRIZ

Narconon International Avrupa Direktörü Giovanni Citterio ise yaptığı açıklamada şunları şöyledi:

Türkiye’de bulunmaktan çok memnun olduğunu ve tamamen kamu yararına hizmet eden Narconon programının aslında bir sivil toplum faaliyeti olduğunu belirtti. En kısa süre içerisinde Türkiye’de Narconon eğitim ve rehabilitasyon programlarının uygulanması için UBAM ile birlikte bir merkezinin kurulması için gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

UBAM Federasyonu Başkanı ünlü sanatçı Dila Tezemir ise Uyuşturucu ve Alkol Bağımlılığının söylenenlerin aksine tedavisinin mümkün olduğunu ve yaklaşık on yıldır Narconon International’ın çalışmalarını takip ettikten sonra söz konusu kurumun temsilciliğinin alındığını ve bugünden sonra geçen her anın ülkemiz insanları adına kayıp olduğunu belirtti. Çalışmalara bir an önce başlamak istediklerini belirten Tezemir;

“Bağımlılık tedavisi mümkün olan bir nefis hastalığıdır. Hali hazırda bulunan tedavi yöntemleriyle bu bataklığa saplanmış yüz insandan ancak yedisi kurtulmakta ve geri kalanlar ise yüksek dozda uyuşturucu kullanarak hayata veda etmektedirler. Bizim elimizde bağımlıların kendilerini mahkum ettikleri karanlık dünyadan çıkaracak gerek tedavi ve gerek rehabilitasyon amaçlı bütün çözümler var. Narconon Programına ek olarak bağımlılıktan kurtulma yüzdesini %170 e çıkaracak alternatif birçok yöntem mevcut.

Türkiye’ye gelen Narconon heyetiyle birlikte durumu bütün kamu kurumlarındaki ilgili mercilere ilettik ve geçtiğimiz hafta içerisinde Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal politikalar Bakanlıklarında toplantılar yaparak konunun ispatı için kendileriyle arzu ederlerse pilot uygulamalar yapabileceğimizi belirttik . Devlet büyüklerimizin tamamından randevu talebinde bulunduk. Devletimizin ve insanlarımızın bizi sahiplenmeleri ve çalışmalarımıza katkıda bulunmaları halinde öyle inanıyorum ki önümüzde birkaç yıl içerisinde ülkemizde bir tane bile bağımlı kalmayacaktır.

BU İŞİ BİTİREBİLİRİZ

Biz bu işi bitirebileceğimizi söylüyoruz. Her tarafa gönderdiğimiz randevu taleplerinde bu konuyu açık açık yazdık ve Bakanlıklarda bunu işin sorumlularına bir bir anlattık. Şunu açıkça söylüyorum ki ülkemizde bugünden sonra uyuşturucu bağımlılığı ve alkolizm nedeniyle yaşanacak her aile içi şiddetin, bağımlılık nedeniyle işlenecek her suçun, maddi ve manevi her kaybın sorumlusu devletimiz ve bürokratlarımız olacaktır. Her türlü mes'uliyet gerek makamların ve makam sahiplerinin olacaktır. Biz bir sivil toplum kuruluşu olarak %50 ye değil %100' e hizmet ediyoruz ve bu konuyu her fırsatta ve olması gereken bütün yasal ve hukuki platformlarda mutlaka hatırlatacağız“dedi.

Yapılan toplantı sonrası karşılıklı imzalar atıldı ve Narconon International temsilcilik sertifikası Narconon Türkiye olarak Dila Tezemir’e takdim edildi.