BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.493,45

Uykusuz Bırakan Soru(n)lar

Size de tuhaf gelmiyor mu, Türkiye'de bir kesimin histerik çığırtkanlık stratejileriyle ülkemizi Suriye bataklığına çekmeye çalışmış olması? Bu strateji tutmayınca, ABD'nin hâlâ gizli açık bu konuda ısrarını sürdürmesi?

Size de tuhaf gelmiyor mu, Türkiye'de bir kesimin histerik çığırtkanlık stratejileriyle ülkemizi Suriye bataklığına çekmeye çalışmış olması? Bu strateji tutmayınca, ABD'nin hâlâ gizli açık bu konuda ısrarını sürdürmesi?

Nedir bu büyük ve güçlü Türkiye'yi, böylesi sonu belirsiz bir bataklığın içine sürükleme ısrarı? Ülkemizin etrafına şöyle bir bakalım: Suriye fiilen bölünmüş durumda. Irak da öyle. Yakın bir gelecekte bu iki ülkede yönetilebilir, kolayca manipüle edilebilir devletçikler kurulacak.

Bölgede bir, bütün, güçlü ve sağlam tek ülke Türkiye! Kürtler ve Türkler yüz yılardır bu toprakta kardeşçe yaşamış aynı dinin, aynı ülkenin mensubu; dürüstlüğü, temizliği ve merhameti ile tanınmış insanları.

İsrail'in, güvenliği için etrafında büyük ve güçlü devletler değil küçük, yönetilebilir ve kolayca manipüle edilebilir devletçikler istediği dünyanın malumu. İsrail’in daimi koruyucusu ve savunucu ABD’nin de aynı yönde politika izlediği ve İsrail’i bu hususta kayıtsız şartsız desteklediği de.

Tam da bu noktada ekonomisiyle, ordusuyla, halkıyla güçlü ve büyük Türkiye bu hedefin önündeki engel olarak görülüyor ve bu devletleri ve dostlarını rahatsız ediyor olabilir mi?

Güçlü ekonomisi ve halkıyla barışık Türkiye’yi zayıflatmak, rayından çıkarmak isteyen aktörler, ülkemizde özellikle son yıllarda sık sık yokladıkları bazı duyguları kaşıma ve kargaşa yaratma çabalarının pek de işe yaramadığını görmüşler ve yeni stratejiler aramaya başlamış olabilirler mi?

Son günlerde bazı grupların çağrısıyla sokaklara dökülen çığırtkanlar, Kobani’yi öne sürerek Türkiye’yi Suriye’ye girmemekle suçlayanlar ile Türkiye’nin tek başına Suriye’ye girmesini isteyenler ortak bir amaçta buluşuyor olabilirler mi?

Suriye batağına tek başına saplanmış, uzun yıllar bitmeyecek bir çatışmanın içinde zayıflamış bir Türkiye kimlerin işine yaracak? Kimler zayıflamış bir Türkiye’den dişine göre lokmalar koparmak için zamanı gelince saldıracak? Bu soruların cevabını sizler de kendinize verebiliyor musunuz?

Bütün bu kargaşalar olurken “Sahi bugünlerde Filistin’de neler oluyor?” diye sizin de kendi kendinize sorduğunuz oluyor mu? Irak ve Suriye sisinin gerisinde kaybolup giden perişan durumdaki Filistinlilere dair bugünlerde basında tek bir haber bile yer almıyor. O insanlara ne oldu? Yıkılan şehirleri, yaralanan kadınları, çocukları ne durumda? İsrail, son günlerde Gazze’de yeni adımlar attı mı? Bu da vicdanımızda zonklayan başka bir konu.

Sahi bu soru(n)lar sizin de uykunuzu kaçır mıyor mu?