BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,72
HABER /  GÜNCEL

Uykucu imamların foyası meydana çıktı

Böylesi de ne duyuldu, ne görüldü. Ezan sistemden okunmaya başlayınca imamları kimse göremedi. Halk şikayet etti uykucu imamların foyası ortaya çıktı

Abone ol

Çanakkale Bayramiç’in bazı köylerinde ezanın merkezi sistemden okunmasından faydalanan imamların, sabah namazında camiye uğramaması şikayet konusu oldu.

Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine Bayramiç Müftülüğü, imamları bir süre takibe aldı. Şikayet edilen imamların sabah erken kalkıp cemaatle birlikte namaz kılmak yerine uyumayı tercih ettiği ortaya çıktı.

Erken uyanmak istemiyorlar

Bunun üzerine merkezi ezan sisteminin köylerle bağlantılı olan kısmı iptal edildi. Bu karara rağmen sabah geç kalkmaya alışan bazı imamların bir yolunu bulup merkezi sistemden ezan okutmaya devam ettiği tespit edildi. Olaya el koyan Bayramiç Müftüsü Ramazan Kara, “Merkezi ezanda telsiz sisteminden önce alıcı ile amfi arasında bir elektrik akımı oluşuyor ve devre açılıyor. Bu imamlar, otomatik sistemi manuele çevirerek, amfiyi direkt bağlayıp merkezi sistemdeki ezanı çekebiliyormuş. Sistemi değiştireceğiz” dedi.