BIST 9.506
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.491,52
HABER /  POLİTİKA

Üye olmadan parti liderliği yapmış!

DP lideri Namık Kemal Zeybek eski genel başkan Cindoruk'la ilgili inanılmaz bir iddia ortaya attı.

Abone ol

2007 yılında yapılan genel seçimlerde CHP'ye oy verdiği ortaya çıkan Demokrat Parti'nin eski genel başkanı Hüsamettin Cindoruk'un partisine de üye olmadığı ortaya çıktı.

DP lideri Namık Kemal Zeybek, eski genel başkan Hüsamettin Cindoruk'un parti üyeliğini bulamadıklarını, üye olmadan genel başkanlık yaptığını belirterek, ''Üyelikten, bulsam atacağım, yok ki üye kaydı. Meğerse üye değilmiş'' dedi.

Zebek bu çarpıcı iddiayı İzmir milletvekili aday tanıtım toplantısında ortaya attı. Partilerinin sıkıntılı bir süreç geçirdiğini, son olarak Anavatan Partisi ile birleşerek Demokrat Parti'nin kurulduğunu anlatan Zeybek, partinin, yöneten bir iki kişinin yaptığı hatalardan dolayı yukarılara doğru çıkması gerekirken aşağılara doğru çekildiğini ifade etti. Zeybek şöyle devam etti:

''Peki, onların hataları ne? Onların hatalarının ne olduğunu anlamak için, bizim eski genel başkanımızın bugünlerde gazetelere intikal eden, 'CHP'yi destekliyoruz'dan 'Balyoz' davasının baş sanığı ya da Doğu Perinçek'i desteklemeye kadar söylemine bakmak yeter. Ne oluyorsun sayın genel başkan? Sen kimdin? Nereden geldin? Nerede durdun? Nereye gidiyorsun? Sen bizim hala üyemiz olduğunu iddia ediyorsun. Bulamadık gerçi. Üyelikten, bulsam atacağım, yok ki üye kaydı. Meğerse üye değilmiş. Nasıl olmuş da üye olmadan partimizin genel başkanı olmuş? Ben asla benden öncekiler adına konuşmam. Şahsımla ilgili söylediklerinin hepsini unuttum. Asla tartışmaya girmedim ama hem partimizin eski genel başkanı hem de partimizin üyesi olduğunu iddia eden ve partimizden hala ayrılmayan bir şahıs eğer aklına estiği gün ''CHP'yi destekleyin'', ertesi gün ''MHP'yi destekleyin'' sonunda da ''Çetin Doğan'ı, Perinçek'i destekleyin'' diye beyanat verirse ne yapayım ben?''

MHP MECLİSE GİRSE NE OLUR, GİRMESE NE OLUR?

İttifak çağrısına MHP'nin yanıt vermemesini eleştiren Zeybek,
şöyle devam etti:
''Ey MHP'yi yöneten genel başkan, samimiysen, eğer gerçekten söylediklerine inanıyorsan, dürüstsen, doğrucuysan sana bir teklifim var, dedim. Gel senin çatında ittifak yapalım. Gerçekten memleketin içinde bulunduğu durumdan şikayetçiysen, bölündüğünü görüyorsan benim bu uzattığım eli tutmazsan senin samimiyetine kim inanır? Elimi uzattım, görüşme talep ettim, basın yoluyla söyledim ama çağrıma cevap bile vermedi. Kim milliyetçi, kim milliyetçi geçiniyor, kim milliyetçilikten geçiniyor; bu attığım adım her şeyi ortaya koydu. Bahçeli bunu hep yapıyor. Aylarca yıllarca, milliyetçilik bölücük vs vs söylüyor, yazılıp kendisinin eline verilen yazıları bağıra bağıra okuyarak milliyetçilik satıyor ama bir an geliyor ki her şeyi yıkıyor. Milliyetçiliği kimseye bırakmayan Devlet Bahçeli, Öcalan Türkiye'ye teslim edildiğinde iktidarın ikinci büyük ortağıydı. O zaman bu şahsı idamdan kurtarmak için Türk Ceza Kanunu'nda bir değişiklik yapılması söz konusu olduğunda Bahçeli'nin tavrı şöyle oldu, o günü hiç unutamıyorum; 'biz karşıyız ama siz çıkarın engel olmayız. Apo'yu siz kurtarın bizi karıştırmayın.' Bu muydu vatanseverlik? Sonra urgan attı tabii. O zaman urgan imal edilmemişti, İngiltere'den de daha ithal edilmemişti demek ki. Bahçeli'yi sevmeyip de oylarını MHP'ye verecekler var. Eğer Bahçeli'yi sevmiyorsanız, MHP'nin kurtulmasını istiyorsanız getirin oylarınızı hakiki yerine, Demokrat Parti'ye verin de partinizi de kurtarın. MHP Meclise girse ne olur girmese ne olur? Girdi de ne oldu? MHP Mecliste ne yaptı, PKK'ya meşruiyet kazandırmaktan başka?'