BIST 8.888
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,97
HABER /  GÜNCEL

Uyanıklar bu kez YHT'ye dadandı!

TCDD, ücretsiz alınarak internet üzerinden satılan YHT biletlerini iptal etti.

Abone ol
Dolandırıcılar bu kez YHT'nin ücretsiz yaptığı seferlere dadandı. Başbakan Erdoğan'ın bedava olduğunu açıkladığı biletleri alan bazı uyarıklar, bu biletleri internet üzerinden satışa çıkardı. TCDD ise ücretsiz olan; ancak satılan bu biletleri iptal ederken, internet üzerinden satın alınan biletlerle seyahat edilmesinin mümkün olmadığını duyurdu.
 
Ankara-İstanbul YHT'nin hizmete girmesinin ardından ücretsiz bilet alarak internet üzerinden satmak isteyenlerin biletleri iptal edildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-İstanbul YHT'nin açılışı dolayısıyla 25 Temmuz'da düzenlenen törende, Ramazan Bayramı'nı da kapsayan bir hafta boyunca biletlerin ücretsiz olacağı müjdesini vermişti. her kesimden vatandaşın hızlı trenle seyahat edebilmesine imkan vermeyi amaçlayan uygulama fırsatçıları da harekete geçirdi. Bazı kişiler ücretsiz edindikleri biletleri, tüm seferlere ait biletlerin tükenmesini de fırsat bilerek internet üzerinden satışa çıkardı.
 
TCDD'DEN UYARI
 
TCDD yetkilileri, vatandaşları, bu şekilde satılan biletlerle seyahat edemeyecekleri, bu nedenle biletleri almamaları yönünde uyardı. AA muhabirine, bu şekilde satılmaya çalışılan biletlerin tespit edilerek iptal edildiğini belirten yetkililer, şunları kaydetti:
 
"Ücretsiz seferler başlamadan önce, yaşanabilecek bu tür sorunları önlemek için bazı tedbirler aldık. Bu çerçevede ücretsiz seferlerin bazı kişiler tarafından suistimal edilmemesi için biletlere isim ve soy ismi yazılıyor. Vatandaşlar YHT'ye binmeden önce de kimlik kontrolü yapılıyor. Bilette yazan isimle kimliğin uymaması halinde, bilet iptal edilerek kişinin trene binmesine izin verilmiyor. Bu durum Ankara-İstanbul YHT'nin açılışından itibaren gar ve istasyonlarda yapılan anonslarla sürekli duyuruluyor ancak uygulamadan haberdar olmayan vatandaşlarımız olabilir. Mağduriyet yaşamamaları için tüm vatandaşlarımızdan, ücretsiz biletleri satan karaborsacılara karşı dikkatli olmalarını ve bu biletleri satın almamalarını istiyoruz."
ynt