BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,76
ALTIN 2.489,15
HABER /  MAGAZİN

Utanıyoruz deyip istifa ettiler

MESAM, istifalarla sallanıyor... Ünlü besteciler İlhan Şeşen, Suat Suna ve Fatih Erkoç zehir zemberek sözler edip istifayı bastılar.

Abone ol Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) istifalar ve iddialarla sallanıyor. Ünlü besteciler ve yorumcular kurumdan istifa edip, zehir gibi sözler etti.

İlhan Şeşen, Suat Suna, Fatih Erkoç ve Sinan Erkoç'un da yer aldığı bir grup sanatçı, The Plaza Otel'de basın toplantısı düzenleyerek, ayrılmalarının nedenlerini anlattı.

KOKUŞMUŞ BİR KURUM

MESAM'ın işini yapmadığı için haklarının gasp edildiğini öne süren Şeşen, ''MESAM ile artık bu iş olmaz. Yönetim kötü, üye profili kötü. MESAM'ın içinde kokuşmuş bir organizma var. Onu temizlemek mümkün değildi'' dedi.

"Artık MESAM üyesi olmaktan utandığını ve bu nedenle de ayrıldığını'' ifade eden Şeşen, ''eser sahibi olmayanların yönettiği bir yapının var olduğunu'' kaydetti.

AYNI İSİMLER KOLTUKTA

Besteci ve yorumcu Suat Suna da MESAM'ın Mart ayında gerçekleştirilen son genel kuruluna grup olarak katıldıklarını belirterek, ''3 dönemdir aynı isimler seçiliyor. Koltuk sevdasının devam etmesinden rahatsız olduk'' dedi.

MESAM'ı, eser sahipleri dışındakilerin yönettiğini savunan Suna, MESAM'ın 5 bin üyesinden 3 bin 500'ünün telif geliri bile bulunmadığını söyledi.

ORADA BİR KUMPAS VAR

Fatih Erkoç da "Orada bir kumpas durumu var. Hayatlarını oradan idame ettiren insanlar olduğunu hissediyorum. Yönetim Kurulu haftada bir toplanıyor ve üyeler huzur hakkı parası alıyorlar. Dünyanın birçok ülkesinde böyle bir uygulama yok'' dedi.

MESAM'dan ayrılan sanatçılar, Musiki Eseri Sahipleri Grubuna (MSG)katıldılar... Yakında MESAM ile MSG arasında büyük bir kapışma yaşanacak gibi...