BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95
HABER /  MEDYA

Ustası, Oray Eğini hiç affetmeyecek

Oray Eğin'in “Ahlak adına ne öğrendiysem ondan öğrendim" dediği Tuğrul Eryılmaz farklı düşünüyor...

Abone ol

haberfabrikası.org'dan Selin Bayraktar'a konuşan usta gazeteci Tuğrul Eryılmaz, Oray Eğin'i affetmeyeceğini söyledi.

Selin Bayraktar'ın "Yazılarında sizinle ilgili olarak “Ahlak adına ne öğrendiysem Tuğrul’dan öğrendim” ve “Kendimi hep onun ‘vanity project’i (ebeveyn tarafından kayırılan kardeş) olarak gördüm” diyen ve sizden geçmişte hep övgüyle bahseden Oray Eğin’in, dizinin danışma kadrosunu kötüleyen yazısını mantıklı görüyor musunuz?" sorusuna Eryılmaz şu karşılığı verdi:

Aslında ben Oray hakkında konuşmak bile istemiyorum, 20 yaşında olsa belki affedeceğim ama kafası karışmış olgun bir insan o, ne istediğini anlamış değilim. Ben üzülüyorum çünkü aslında zeki bir insandır, ama insanların önce ahlaki kaygılarının olması gerekiyor. Önce kötü olmayacak, entellektüel birikim veya insan ilişkisi gibi şeyler o zaman zaten gelir, bu öğrenilir. Ama kötüysen buna yapılacak hiçbir şey yok.

Yazının devamında da “Bu kadroyu Türkiye’deki yepyeni bir saflaşma, birliktelik ve ideolojik bir kamp olarak görüyorum” demiş…

Bunu tamamen cahilliğinden söylüyor, bizim ne olduğumuz belli; ben hayatımda bir kere camiye gitmedim, ama kimisi de hayatında bir kere bile işçi grevine katılmamıştır. Biz orda sadece deneyimlerimizi aktardık ve bunun o kadar da önemli olduğunu zannetmiyorum. Ama ben sol adına doğru birşeyler söylemeye çalışıyorum. Orada tabii ki tarafsın ve bu gizli değil.