BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,95
ALTIN 2.425,77
HABER /  GÜNCEL

Ustabaşının tacizine uğrayan mühendise ikinci darbe!

Çalıştığı inşaat firmasında ustabaşının tacizine uğrayan mühendis İ.A. (25), şikâyetçi oldu. Gereğinin yapılacağını belirten firma, tacizci ustabaşıyla birlikte genç kadını da işten çıkardı.

Abone ol

İstanbul Kağıthane'de çalıştığı inşaat firmasında ustabaşı O.Ş.'nin (58) üç kez tacizine uğrayan mühendis İ.A. (25) ustabaşıdan şikayetçi oldu. İ.A. tacizciyle birlikte kendisinin de işten çıkarılmasına ise tepkili. Mühendis eşi O.A. "Tacizi kabullenmeyen, uygunsuz bir vaziyette yakalanmayan eşimin, sırf 'şikâyetçi oldu' diye işten atılması kabul edilemez" dedi.

ALNINDAN VE YANAĞINDAN ÖPTÜ
İddiaya göre; O.Ş., genç mühendisi paydos vakti şantiyedeki odada taciz etti. Bilgisayarda bir sorun olduğunu belirtip, kadını alnından ve yanağından öptü. Mühendis bağırınca da "Ben senin baban yaşındayım, beni yanlış anladın. Bilgisayardaki sorunu çözdüğün için öptüm" dedi.

ELİYLE KALÇASINA DOKUNDU
İ.A. konuyu mühendis eşi O.A.'ya anlattı. Konuyu firma müdürüne aktardılar. Başta O.Ş.'nin kötü niyetli olmadığı düşünüldü ancak ustabaşının tacizleri sürdü. İleriki günlerde İ.A.'nın zorla ellerini tuttu, başını yakalayıp zorla göğsüne bastırdı. En sonunda da eliyle kalçasına dokundu. İ.A. konuyu tekrar eşine açtı. Bu kez sinirden deliye dönen O.A. soluğu firmada aldı.

İKİSİNİ DE İŞTEN ÇIKARDI
Firma yetkilisi, O.A.'ya "Ben gereğini yapacağım. Sakın sen bir şey yapma" dedi. Sonunda da O.Ş. ve İ.A. işten çıkarıldı. Ustabaşı O.Ş.'nin, genç mühendis İ.A.'ya defalarca tacizde bulunduğu öne sürüldü. 58 yaşındaki O.Ş., işten uzaklaştırıldı.