BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Üst düzey görevliden çılgın Gülen kehaneti

ABD Fethulah Gülen’i iade edecek mi etmeyecek mi? Miliyet yazarı Tunca Bengin üst düzey devlet görevlisine sorduğu bu sorunun yanıtını köşesine taşıdı.

Abone ol

ABD'nin darbe girişiminin 1 numaralı ismi Fethullah Gülen'i, sağ teslim etmeyeceği iddia ediliyor.

ABD himayesinde 17 yıldır Pensilvan'da yaşayan Gülen Türkiye'ye iade edilecek mi? 15 Temmuz'un arkasında Gülen'in olduğunu dair belgeler gönderilmesine rağmen Washginton neden ağırdan alıyor?

Peki bundan sonra ne olacak? Miliyet yazarı Tunca Bengin, bu durumu Türkiye adına geçmişte ABD’de kritik yerlerde bulunan üst düzey bir görevliyle konuştu.

Bengin, "ABD Gülen’i neden sağ teslim etmez?" başlık yazısında aldığı yanıtları böyle aktardı:

160 ÜLKEDE 2000'DEN FAZLA OKULDA YÜZLERCE CIA AJANI

“Bugün CIA Fethullah Gülen’i maddi ve manevi olarak desteklemekte ve dünyada 160 Ülkede, 2000’den fazla okulda, İngilizce öğretmeni kisvesiyle yüzlerce CIA ajanı görev yapabilmektedir. Yani CIA ve dolayısıyla ABD, Fethullah Gülen okulları vasıtasıyla ve öncelikle tüm İslam ülkeleri olmak üzere pek çok ülkede yasal casuslar/ajanlar bulundurmaktadır. Durumu bu şekilde kullanan ABD, Fethullah Gülen’i geri verir mi, verebilir mi?”

VİETNAM'DAN SONRAKİ ABD'NİN EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI

Doğal olarak yanıt da ondan geldi ve “Asla” oldu. Sonrasında ise “Verse bile sağ teslim etmez” diyerek nedenlerini şöyle sıraladı:

“Fethullah Gülen gibi onlarca Cemaat lideri ABD’de misafir edilmekte ve kullanılmaktadır. En azından bunlar nezdinde ABD itibarını ve güvenirliliğini de yok eder mi? CIA bu başarısız darbe girişimi sonucu ciddi bir itibar kaybetmiş ve Ortadoğu masasında tasfiyeler başlamıştır. Vietnam’dan sonraki ABD’nin en büyük hayal kırıklığıdır bu olay.

Fethullah Gülen şu anda Türkiye’ye iade edilmemek için ABD’yi tehdit etmekte, beni iade ederseniz ben de Türkiye üzerindeki planlarınızı ve beni nasıl kullandığınızı anlatırım demektedir.

GÜLEN KONUŞURSA

Fethullah Gülen’in ‘Evet, ABD beni Türkiye’deki rejimi, hükümeti yıkmak için kullandı dediğini düşününüz’ Böyle bir durumda neler olacaktır? Türkiye; İncirlik üssünü ve ABD tesislerini kapatacaktır, ABD ile siyasi, ekonomik, askeri ve kültürel ilişkileri askıya alacaktır, NATO’dan ayrılma bile gündeme gelebilir. Türkiye ister istemez Doğu Bloku’na ve muhtemelen Rusya ve Çin’e yanaşacaktır.

İLK SEÇENEK BAŞKA ÜLKEYE GÖNDERİLMESİ

Bunları göze alması mümkün olmadığına göre ABD’nin önümüzdeki günler için iki seçeneği ortaya çıkmaktadır:

- Fethullah Gülen’i bir başka ülkeye göndermek (Böyle bir seçenek yukarıda yazılı sonuçları bire bir doğurmasa da buna yakın neticeler ve ilişkiler için hoş olmayan ABD’nin tercih etmeyeceği bir durum oluşturacaktır.)

İKİNCİ SEÇENEK ÖLDÜRÜLMESİ

- Fethullah Gülen’i öldürmek. Bunu da kendini bu işten tamamen sıyırmak ve farklı anlamalara sebep olmamak için; ya Pensilvanya’da yanında bulunan bir Türk’e veya Müslüman’a yaptıracak ya da ABD’de bir başka bölgede yaşayan bir Türk veya Müslüman aracılığıyla bu işi bitirecektir.”

Bu kehanetin doğru olup olmadığını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz..."