BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Üsküdar Belediyesi'nden güreş kursu

Spora verdiği önem ve katkı ile dikkat çeken Üsküdar Belediyesi ata sporu güreşe de el attı.

Abone ol

2009 Yılının En Başarılı Spor Kulübü olarak Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’den ödül kazanan Üsküdar Belediyesi çalışmalara tam hız devam ediyor. 

2010 yılından itibaren Bedensel Engelli Sporcular ile engelli olmayan sporculara yönelik Bilek Güreşi ile ata sporcumuz Güreş branşlarında kurslar başladı. 

Yaklaşık 2 aydır Üsküdar ilçesi genelindeki ilk ve ortaokullarda öğrenim görmekte olan 50 öğrenciye ata sporumuz güreşte eğitim vererek ülke sporuna katkı sağlamayı hedefleyen Üsküdar Belediyesi, 24 Nisan Cumartesi günü Güreş Şubesi’nin resmi açılışını gerçekleştirdi.

75. Yıl Ünalan Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılışa Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara dışında Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Zafer Batar, Güreş Milli Takımlar Antrenörü Salih Bora ve bazı güreşçiler, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri, Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya, Üsküdar Belediyesi antrenör ve sporcuları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara insana yapılan yatırımların önemine değinerek özellikle çocuklara ve gençlere yapılan yatırımların tüm yatırımlardan daha değerli olduğunun altını çizdi. Üsküdar’ın sahip olduğu tarih ve Türk gelenekleri itibariyle ata sporumuz olan güreşe yatırım yapması kadar doğal bir şey olmadığını söylerken gerçekleştirmiş oldukları sportif çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Mustafa Kara, Ünalan’da 52 katlı Residence yapılacağını ifade ederken Ünalan’ın gerek Gebze-Kadıköy Metro hattı üzerindeki stratejik konumuna, gerekse burada gerçekleştirilecek sportif yatırımların önemine vurgu yaptı. Ünalan’da Güreş eğitimlerinin verilmekte olduğu 75. Yıl Kültür Merkezi dışında önemli yatırımların halen devam ettiğini ifade eden Mustafa Kara, Ünalan Kültür Merkezi’nin dışında burada bir de yüzme havuzu yapacaklarının müjdesini verdi.

Konuşmalar sonrası Üsküdar Belediyesi Bilek Güreşi Takımının milli sporcuları bir gösteri maçı yaparken 75. Yıl Ünalan Kültür Merkezi’nde 2,5 aydır güreş eğitimi alan minik ve genç sporcular da izleyicilere aldıkları eğitimin ne derece başarılı olduğunu adeta kanıtlarcasına serbest ve grekoromen stilde güreş karşılaşmaları yaptılar.

Üsküdar Belediyesi, 2010 yılından itibaren Güreş, Atletizm, Judo-Karate, Tekvando, Bilek Güreşi ve Bayan Hentbol branşlarında mücadele edecek.