BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,81
ALTIN 2.430,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

'Usame Bin Ladin' CHP'ye katıldı!

Manisa'nın Alaşehir İlçesi Yeşilyurt Beldesi'nde çiftçilik ve bağcılık yaparak geçimi sağlayan 'Usame bin Ladin' lakaplı Nefel Tek CHP'ye katıldı.

Abone ol

Manisa'nın Alaşehir İlçesi Yeşilyurt Beldesi'nde çiftçilik ve bağcılık yaparak geçimi sağlayan 'Usame bin Ladin' lakaplı Nefel Tek, CHP'ye katıldı. Usame Bin Ladin CHP'ye katıldı.

AK Parti'nin ilçe teşkilatı kurucularından olan Tek, altına İngilizce "Tüm sorunlarınızı biliyorum" sözlerinin yazılı olduğu fotoğrafının bulunduğu dev afişleri caddelere ve apartmanlara astırdı. Tek, "CHP, son durağım olacak" dedi.

Alaşehir İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Beldesi'nde yaşayan ve vatandaşlar tarafından oldukça sevilen 50 yaşındaki Nefal Tek, "son durağım" dediği CHP saflarına katıldı. 1978 yılında Buca Eğitim Fakültesi Türkçe öğretmenliği ikinci sınıftan ayrıldığını ve beldede çiftçiliğe başladığını belirten Tek, bir süre sonra da bağcılık yaptığını ve şu anda yaklaşık 30 dönüm bağı bulunduğunu söyledi.

15 yaşından beri siyasetle ilgilendiğini, önce MHP ve Ülkü Ocakları'na katıldığını kaydeden Tek, "Daha sonra Refah, Fazilet ve ANAP'ın beldemizde kurucusu oldum. Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı seçilmesiyle beldemizde zor şartlarda AK Parti'yi kurdum. O zaman kimse Ak Parti'li değildi. Şimdi ise herkes Ak Parti'li oldu. Ancak ben AK Parti'den beklediğim adaleti göremedim" dedi. Bu nedenle CHP'ye katılmaya karar verdiğini anlatan Nefel Tek, "İki çocuğum Şenver ve Hüseyin, eşim Ümmühan ile kefen anlamına gelen beyazlar giyerek CHP'ye katıldık. CHP son durağım olacak. AK Partilileri de oldukları yerden indirmeye ant içtim" dedi.

'Usame bin Ladin' lakabının Refah Partisi'nde siyaset yaparken sert söylemlerinden dolayı takıldığını anlatan Tek, "Herkesin bana Ladin diye seslenmesi üzerine adım böyle kaldı. Şimdi CHP'nin Usame bin Ladin'i olacağım" diye konuştu.

SÜNNET DÜĞÜNÜ VE İNGİLİZCE AFİŞLER

Nefel Tek, 2 Aralık'ta küçük oğlu Hüseyin için düzenlediği sünnet düğününde partiye katıldı. CHP Alaşehir İlçe Başkanı Erkin Türker, düğüne gelerek rozet taktı. Tek ailesi, sünnete beyazlar giyerek katıldı. CHP İlçe Başkanı Erkin Türker, burada yaptığı kısa konuşmada, "Halk arasında Usame bin Ladin lakaplı Nefel Tek'in partimize katılmasıyla doğruyu bulduğunu görüyorum. Yeşilyurt Beldesi'nde Nefel Tek'le daha da güçlendik" dedi. Sünnet düğündeki en ilginç olay ise Tek ailesinin altın takılmasını kabul etmemesi oldu.

Tek, CHP'ye geçmesinin ardından, vatandaşların ilgisini çekmek için bu kez altında İngilizce olarak "Bütün sorunlarınızı biliyorum" (I know your all problems) ve "Herşey çok güzel olacak" (Everything will be very beatiful" yazılı ve Usame bin Ladin imzalı, fotoğraflı afişler hazırlatarak beldede caddelere ve apartmanlara astı.

VATANDAŞ SEVİYOR

Yeşilyurt Beldesi'nde oturan vatandaşlar, Nefel Tek'e "Usame bin Ladin" lakabının sert mizacı ve kararlı bir insan olması dolayısıyla takıldığını söylediler. Vatandaşlar Tek'i, "iyi niyetli, sosyal, herkesin yardımına koşan birisi" olarak değerlendirdi. İdris Gönen, "Ladin sağ partilerde siyasete başladı. Ama bu kez CHP'ye katıldı. Ladin sevilen bir arkadaşımızdır. Ekonomik yönden de güçlü, herkese yardımcı olan birisidir" dedi. Ali Güre, "Keşke herkes Ladin gibi olabilse. Sünnet yaptı kimseye takı taktırmadı. Paraya ihtiyacı yok. Güçlü adamdır ve hayırsever adamdır" diye konuştu. Ahmet Kara, Ladin'in arkasında olduklarını belirtirken, Mehmet Ürkol da "Güzel insandır. Herkes tarafından sevilir" diye konuştu.