BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,72
HABER /  GÜNCEL

Uşakın milli mücadelesi

Uşak Valisi Kayhan Kavas, Uşak Havaalanının açık kalmasının milli mücadeleleri olduğunu söyledi

Abone ol

Uşak Valisi Kayhan Kavas, Uşak Havaalanının açık kalması ve uçuşların sürekli olması için, iş adamlarının toplu bilet alımlarıyla seferleri desteklemesi gerektiğini belirterek, ''Uşak havaalanının açılması, milli davamız oldu'' dedi.

Uşak'tan İstanbul'a 22 Mayıs 2006 tarihinde yapılacak deneme uçuşu öncesinde Ağaoğlu Otel'de bir toplantı düzenledi.

Toplantıda konuşan Uşak Valisi Kayhan Kavas, havaalanının açılmasıve uçuşların başlamasının, kentin milli davası olduğunu söyledi. Düzenlenecek deneme uçuşunda, uçağın doluluğunun sağlanamamasının, havaalanını riske atacağını ifade eden Vali Kavas, şöyle konuştu:

''İşi şansa bırakmamak gerekiyor. Uşak havalanın açık kalması ve uçuşların sürekli olması için, iş adamlarımızın destek vermesi gerekiyor. Yapılacak toplu bilet alımları, uçuşlarda sürekliği ve hareketliliği sağlayacak. Tüm odalar ve sanayicilerin bu toplu alımdan yararlanması gerekir. 89 YTL'lik bilet ücreti, toplu alımlarda 49 YTL'ye düşecek. Bu da uçuşlarda yüzde 50'ye yakın bir oranda indirim sağlayacaktır.''

Atlas Jet Uşak Temsilcisi Barış Battal ise amaçlarının ilk olarak Uşak'tan uçuşu başlatmak olduğunu belirterek, ''Bunu sağladıktan sonra yeni projeler ve çalışmalarla Uşak Havaalanı'nın canlı durmasını sağlayacağız. Ayrıca Uşak Havaalanı için, Afyon, Kütahya, Manisa ve ilçelerinden de uçuşlara destek verilmesi amacıyla görüşmelerimiz devam ediyor'' dedi.

Toplantıya, Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, AK Parti Uşak Milletvekili Ahmet Çağlayan, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman, Uşak Esnaf Odaları Birlik Başkanı Sadettin Öztürk, USİAD Başkanı Mustafa Kuvvet, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Yıldıray Aydoğan ve öteki yetkililer katıldı.