BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36
HABER /  GÜNCEL

Uşak oy oranları partilerin ittifak oy sonuçları 2018 -Uşak

UŞAK ilinde AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP oy sonuçları 24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekilleri listesinde önemli etki yapacak. Uşak oy oranları millet ittifakı ile cumhur ittifakı arasında nasıl dağıldı merak konusu.

Abone ol

Uşak 2018 yılı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi oy oranları saat 08.00 ile 17.00 arasında verilen oylarla netleşecek. 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçiminde, yurt içinde toplam 56 milyon 322 bin 632 seçmen, 180 bin 65 sandıkta oy kullanacak. 

Uşak kentinde ittifak oy oranları ve partilerin aldığı sonuçlar önemli. Bu seçimde 550 olan milletvekili sayısı 600'e çıktı. Haliyle Uşak milletvekilleri meclis aritmetiğinde kritik öneme sahip. Seçime katılan AK Parti, CHP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi'ninUşak oy oranları milletvekili sayılarını belirlemiş olacak.

Uşak milletvekili seçim sonuçları ve partilerin oy oranları internethaber.com sitesinin seçim sayfasında anlık AA verileri ile canlı olarak sunulacak. Uşak seçim sonuçları sayfası bu linkte yer alıyor.

Uşak Cumhurbaşkanlığı seçimi oy sonuçları 6 adayın kaderini belirlemede etkin olacak. 2018 yılı Cumhurbaşkanı seçiminde AK Parti ve MHP'nin kurduğu "Cumhur İttifakı" Recep Tayyip Erdoğan'ı, CHP Muharrem İnce'yi, HDP ise Selahattin Demirtaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi. Seçimin diğer adayları ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek.

Bu seçimde BBP'nin adayları AK Parti, DP'nin adayları ise İYİ Parti listelerinden seçime katıldı. AK Parti ve MHP "Cumhur İttifakı", CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ise "Millet İttifakı" adı altına meclise milletvekilleri taşımış olacaklar.

Cumhurbaşkanlığı seçimi birinci tur oylama sonucu ne olmalı? : 24 Haziran 2018 seçiminin ilk oylamasında cumhurbaşkanı seçilebilmek için adayların salt çoğunluğu elde etmesi gerekiyor. Yani 6 adaydan biri yüzde 50+1 oranında oy alırsa o kişi cumhurbaşkanı olacak. Birinci turda bu oy oranı sağlanamazsa 8 Temmuz 2018'de ikinci oylama yapılacak. Bu oylamaya, ilk oylamada en çok oy alan iki aday katılacak ve geçerli oyların çoğunluğunu alan aday cumhurbaşkanı seçilecek.