BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,12
HABER /  POLİTİKA

Uşak DP'de istifa depremi

Demokrat Parti İl Başkanı Zafer Yülüklü, partinin iyi yönetilmediğini iddia ederek görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Abone ol

DP İl Başkanı Zafer Yülüklü parti binasında düzenlediği basın toplantısında 14 Nisan 2010 tarihinde istifa kararı aldığını ifade ederek gerekçelerini anlattı.

Anavatan Partisi ile DP’nin birleşmesi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Zafer Yülüklü, “Birleşmeden doğan çocuk ölü doğmuştur”dedi. İki partinin birleşme sürecinin bütünleşmeye dönüşemediğini kağıt üzerinde gerçekleştirilen birleşmenin parti içi sorunları arttırdığını iddia eden Zafer Yülüklü şunları söyledi; “Birleşmenin en büyük amili olan Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, genel merkez ve illerdeki sorunları önleyemedi. Bu sorunlar krize dönüştü ve krizin bunalım haline gelmesini de önleyemedi. Genel İdare kurulunda da bölünmeler ve gruplaşmalar başladı. Bu yönetim tarzı Demokrat Parti’yi tarihin tozlu raflarına sürükleyecektir. Parti iyi yönetilemediği için görevimden istifa etmeye karar verdim”

Zafer Yülüklü, il başkanlarının genel merkeze gösterdiği yakınlığın genel merkez tarafından il başkanlarına gösterilmediğini de ifade etti.