BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Uşak CHP borç istemedi

CHP, Uşak'ın 6 milyon TL borçlanmasını istemedi

Abone ol
Uşak İl Genel Meclisi Haziran ayı olağan toplantıları Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun başkanlığında bugün yapılan beşinci birleşim ile tamamlandı. İl Özel İdaresi, mecliste oy çokluğu ile İller Bankası Genel Müdürlüğü’nden 6 milyon TL borçlanma kararı aldı.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda İller Bankası’ndan borç alınması ile ilgili Hukuk ve İdari İşler ile Plan Bütçe Komisyonlarınca hazırlanan raporlar görüşüldü. Toplantıda ayrıca ildeki su kaynaklarının daha verimli kullanılması ve gelir getirici projeler üretilmesi ele alındı. Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun, ildeki su kaynaklarının daha verimli hale getirilmesi için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

İl Özel İdaresi’nin borçlanması konusunda söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Atasorkun, komisyon raporu hakkında meclise bilgi verdi. İller Bankası Genel Müdürlüğü’nden alınacak borç para ile yapılması düşünülen yatırımları da değerlendiren Atasorkun, İller Bankası’ndan 6 milyon TL borç almayı hedeflediklerini kaydetti. MHP Grup Başkan Vekili Uğur Avcı, konuyla ilgili olarak “Bu bir seçim yatırımıdır, popülist bir yaklaşımdır. Bu nedenle borçlanma yetkisi verilmesi kararına katılmıyoruz”dedi. CHP Eşme İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Ekmel Şahin ise “Borçlanma istemi bütçe denklemini bozuyor. 2010 yılı bütçesini oylarken yatırımlar belirlenmişti. Bu bir seçim yatırımıdır”dedi. AK Partili Verdi Cengiz de İdare olarak 6 milyon TL borçlanma konusunun komisyonlarda görüşüldüğünü anlatarak, “ Hukuksal olarak bir sorun yok. Borçlanma ile köylerimize hak ettikleri yatırımları yapacağız. 3 yıl içinde aldığımız borcu ödediğimizde idare olarak 540 bin TL faiz ödemiş olacağız. Faiz oranları enflasyon rakamlarının altında”dedi.
 


Yapılan oylama sonucu Hukuk ve İdari İşler Komisyonu ile Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar oy çokluğu ile kabul edildi. İller Bankası’ndan alınacak borç ile 5 adet his göleti, köylerde 12 adet çocuk oyun parkı, 8 adet sanat yapısı, yol yapım ve onarım çalışmalarında kullanılmak üzere akaryakıt alımı, köylere taş döşeme için 200 bin metrekare parke taşı alımı yapılacağı bildirildi. Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun, konuşmaların ardından Haziran ayı olağan toplantılarının tamamlandığını ifade ederek oturumu kapattı.