BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.503,93
HABER /  SEÇİM

Urla'da gergin bekleyiş! FLAŞ HABER

Urla'ya gitmeye çalışan Halkın Demokrasi Partisi mensubu bir grup, polis tarafından otogarda durduruldu. İlçede gergin bekleyiş sürüyor.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi'nin Urla'daki seçim çalışmaları yine engellenmeye çalışılıyor. HDP'liler, 23 Şubat'ta Urla'da ırkçı saldırıların yaşanması üzerine bugün tekrar ilçeye gitti.

İlçeye giden HDP'lilerden 7 kişinin gözaltına alındığı ileri sürüldü.

Seçim çalışmaları için Urla'ya gitmeye çalışan Halkın Demokrasi Partisi mensubu bir grup, polis tarafından otogarda durduruldu. Urla merkezinde 3 bin kişinin toplandığı belirtilirken, polisin HDP'lilere "150 kişi gidip etkinliğinizi yapın" dediği ileri sürüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Pınar Türk, "Bizi katliama sürüklüyorlar" dedi.

URLA OTOGARINDA KONVOYLAR DURDURULDU

250'den fazla araçlık konvoyla, 1500 civarında kişi İzmir'den yola çıkarken, polis aracı Urla'ya kadar eskortluk yaptı. HDP İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Pınar Türk ve Osman Özçelik'in de içinde yer aldığı konvoylar, Urla otogarında polis tarafından durduruldu.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Öte yandan, bölgedeki polis yoğunluğu dikkat çekiyor. İki tane TOMA, bir adet akrep adlı zırhlı araç ve 100'den fazla çevik kuvvet polisi otogar ve civarında bekliyor.Polis'in "MHP'lilerin ilçe merkezinde toplandığını" belirterek, bu kadar kalabalık kitlenin ilçeye girmemesini istediği ileri sürülürken; Polis amirinin, güvenliğin sağlanamayacağını belirterek, "150 kişi gidip etkinliğini yapsın, diğerleri dönsün" dediği öğrenildi.

BİZİ KATLİAMA SÜRÜKLÜYORLAR

HDP'liler, 1 saati aşkın süredir bekletilirken, ETHA'ya açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Pınar Türk, ilçe merkezinde 3-4 bin kişinin toplandığı bilgisini aldıklarını söyledi. Türk, "Polis, 150 kişiyi almaya çalışıyor. Girecekseniz 150 kişi girin diyor. Urla'da yüzü maskeli insanlar toplanmış. Polis bizi katliama sürüklemeye çalışıyor" diye konuştu.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Öte yandan, ilçede eğitime ara verilerek okulların boşaltıldığı belirtildi.