BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.423,36
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ürgüplü'den Kutlu Doğum Haftası mesajı

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp Kutlu Doğum Haftası nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Abone ol

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp Kutlu Doğum Haftası nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Doğan Ürgüp mesajında,"Peygamber Efendimizin doğumu, elbette ki yeryüzünün en önemli hadisesidir. Efendimizin doğumunu anmaktan asıl gaye getirmiş olduğu yüce ahlak prensiplerini hatırlamak ve bu hususlarda kendisine uyma azmimizi tazelemektir. Aziz milletimizi bir arada tutan, kaynaştıran, ortak hedeflere yönelten, güç kaynağımız olan İslâmiyet'i daha iyi kavrayabilmektir. Dinimizin bütün güzelliklerini Peygamberimizde görmek mümkündür. Hazreti Muhammed (S.A.V.) Efendimiz, sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlar için model konumundadır. Onun üstün şahsiyeti ve ahlakı bütün insanlığa örnektir.

Sevgili Peygamberimizin insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamak mutluluğun anahtarıdır. Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Efendimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiştir. Rahmet Peygamberi Efendimiz, 'Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim,' demek suretiyle insanlığa hoşgörü, sevgi, birlik, beraberlik, dayanışma, kaynaşma ve güzel ahlak çağrısında bulunmuştur. Efendimizin mesajları bütün insanlık için yol göstericidir. O'nun getirdiği İslam mesajında; insana saygı var. İnsana merhamet ve şefkat var. Hak, hukuk ve adalet var. Fikir ve vicdan özgürlüğü var. Sevgi ve hoşgörü var.

Doğruluk ve güven var. Ve daha nice güzel şeyler var. İslam ülkelerinin ve tüm dünyanın derin acılar yaşadığı günümüzde, Peygamberimizin bizlere sunduğu mesajlara kulak vererek, ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almalıyız. İnsanı insan yapan erdemlerin odağında yer alan Peygamberimizi yeniden keşfetmeye, onun bizlere sunduğu çağlar üstü yüce değerlerden ve üstün ahlaktan daha fazla ilham almaya ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Bu manada, 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliklerini, Peygamberimizi daha iyi tanımak için önemli fırsat olarak değerlendiriyorum.

Bütün Türk İslam âleminin 'Kutlu Doğum Haftası'nı' tebrik ediyor, bu özel günlerin insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, selam ve saygılar sunuyorum" ifadelerinde bulundu.