BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Urfa'daki şehit polisler için cenaze töreni

Şanlıurfa'da şehit edilen 2 polis bugün toprağa verilecek. Şehit polisler için Şanlıurfa emniyet müdürlüğünde tören düzenlendi.

Abone ol

URFA'da evlerinde başlarına sıkılan kurşunla infaz edilen 2 şehit polis için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Polislere yönelik saldırıyı PKK üstlenmişti. Şehit polisler memleketlerinde toprağa verilecek.

Şehitler için ilk tören, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk de katıldı. Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, saldırıyı gerçekleştirenlerin hukuktan ve devletten kaçamayacaklarını söyledi. Küçük, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak" dedi.

Ardından söz alan İçişleri Bakanı Öztürk ise "Yatağında yatarken 2 insanı, başka bir elim olay (Suruç'taki intihar saldırısı) dolayısıyla şehit etmenin açıklanacak bir tarafı yoktur" ifadelerini kullandı.

okan-acar-şanliurfa-şehit.20150723120932.jpg"Cinayetlerin bu ülkede kimseyi korkutmasına imkan yoktur" diyen Öztürk, şunları kaydetti: "Ülkenin birliği bütünlüğü ne pahasına olursa olsun sağlanacaktır. Şehitlik makamı bizim inancımızda peygamberlikten sonra gelen en yüksek makamdır. Şehitlerimizi ebediyete uğurlarken tekrar milletimize ve ailelerimize başsağlığı diliyorum."

KIRŞEHİR VE NİĞDE'YE GÖNDERİLECEK

Şehitlerin cenazeleri törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketleri Kırşehir ve Niğde'ye gönderildi.

24 yaşındaki Okan Acar ve 25 yaşındaki Feyyaz Yumuşak adlı polis memurları, Ceylanpınar ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'ndeki evlerin de ölü bulunmuşlardı.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, saldırıyı PKK üstlenmişti. Örgüte yakın bir internet sitesinde yapılan açıklamda, saldırının Suruç katliamına misilleme olarak yapıldığı belirtilmişti.

Saldırganların hava sıcak olduğu için açık bırakılan balkon kapısından eve girdikleri ve susturucu takılı silah kullandıkları değerlendiriliyor.

İlçe giriş ve çıkışlarındaki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen emniyet güçleri saldırganların peşinde.

feyyaz-yumuşak-şanli-urfa-şehit-polis.20150723121004.jpg