BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Urfa'da 15 TL korkusu okullu yaptı!

Türkiye'de en çok kız çocuğunun okul dışı kaldığı Şanlıurfa'da ailelere kesilen para cezası caydırıcı oluyor. İşte rakamlar:

Abone ol

Şanlıurfa'da çeşitli nedenlerle okula gönderilmediği belirlenen 3 bin 541 öğrencinin velisine İl Milli Eğitim Müdürlüğünce devamsızlık yapılan gün başına 15 TL ceza verilmesinin ardından 600 öğrenci ders başı yaptı.

Bin 467 okulda, ilk ve ortaöğretimde yaklaşık 443 bin öğrencinin bulunduğu Şanlıurfa, öğrenci sayısı bakımından İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'de 4. sırada yer alıyor.

Derslik sıkıntısının yaşandığı kentte eğitim alanında en büyük sorunlardan biri de devamsız öğrenciler. Özellikle kız çocukları okula gönderilmiyor. Bu sorunu çizmek isteyen idare çocuklarını okula göndermek istemeyen ailelere para cezası uygulamaya başladı. İkinci yarı yılda 3 bin 541 veliye para cezası uygulanmasının ardından yaklaşık 600 öğrenci yeniden okula döndü.

DÖNEN ÖĞRENCİLERİN VELİLERİ CEZADAN KURTULDU

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sarmış, yeniden okula devam eden öğrenci velilerinin para cezalarının iptal edildiğini belirterek, ''Okula devam etmeyen diğer öğrenci velileri hakkındaki yasal işlemler devam ediyor'' dedi.

Sarmış, yeniden ders başı yapan yaklaşık 600 öğrencinin ''Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı'' ile müfredatta yetiştirilmesinin sağlanacağını kaydederek, şöyle konuştu:
''2008 yılının eylül ayında 30 bin 250 olan kayıtsız öğrenci sayısı geçen ay 14 bin 12'ye düşürüldü. Ancak bu rakam ülkedeki toplam kayıtsız öğrenci sayısının yüzde 10'una denk düşmekte ve İstanbul'dan sonra Şanlıurfa 2. sırada yer almaktadır. Devamsız öğrenci sayısında sağlanan gelişmeye rağmen sorun devam etmekte olup bunun en önemli sebebini mevsimlik tarım işçiliği oluşturmaktadır.''