BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.410,52
HABER /  DÜNYA

Ürdün'den IŞİD'e jet misilleme! Hepsi idam edilecek!

IŞİD'in, Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi öldürmesinin ardından Ürdün hapisanelerindeki üst düzey IŞİD mensuplarının idam edileceği bildirildi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
IŞİD'in esir aldığı Ürdün'lü pilotu yakarak infaz etmesi üzerine Ürdün hükümetinden sert bir misilleme geldi. Ürdün cezaevilerindeki IŞİD'li mahkumlar içinjet hızıyla infaz kararı çıktı.

Ürdün Medyadan Sorumlu Devlet Bakanlığından, IŞİD'in, Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi öldürmesinin ardından, arasında örgütün pilot karşılığında salıverilmesini istediği Sacide el-Rıvaşi ile "Ebu Huzeyfe" lakaplı Ziyad Kerbuli'nin de bulunduğu Ürdün hapisanelerindeki üst düzey IŞİD mensuplarının idam edileceği bildirildi. 

"ÜRDÜN HALKININ ÖFKESİ KADAR BÜYÜK BİR İNTİKAM ALACAĞIZ"

Sosyal medyada geniş yer bulan bir iddiaya göre Ürdün, IŞİD'li mahkumları infazların yapıldığı cezaevine sevk etti bile. İdamların bu gece yapılabileceği iddia edilirken Ürdün'lü bir yetkili yaptığı açıklamada "Ürdün halkının öfkesi kadar büyük bir intikam alacağız." dedi. Diğer yandan infaz edilen pilotun memleketi olan Karak vilayetinde binlerce kişinin intikam sloganlarıyla devlet binalarını sardığı bildirildi. Başkent Amman’dan gelen son dakika bilgilerine göre de halk sokaklara dökülüp Ürdün’ün elinde tuttuğu IŞİD üyelerinin idam edilmesi için gösteri düzenliyor.

İNFAZ 3 OCAK'TA MI YAPILDI?

Ürdün yetkilileri, esir pilotun 3 Ocak'ta infaz edildiği, bu yüzden IŞİD'in takasa yanaşmadığına dair istihbaratları olduğunu açıkladı. Ürdün IŞİD'in takas önerisine esir pilotun sağ olduğuna dair kanıt isteyerek yanıt vermişti. Ürdün ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise, Kesasibe'nin, 3 Ocak'ta öldürüldüğü bilgisinin pilotun ailesiyle paylaşıldığı belirtildi.

ÜRDÜN KRALI ABD ZİYARETİNİ YARDIA KESTİ

IŞİD’in Ürdünlü Pilot Muath al-Kasaesbeh’i demir bir kafesin içinde diri diri yakarak öldürdüğünü gösteren videoyu yayınlamasının ardından, Ürdün Kralı Abdullah Amerika ziyaretini yarıda kesti ve Ürdün’e dönme kararı aldı.

61990.jpg